Vijesti / Ostalo-Vijesti

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

14 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. Potvrđena i druga smrt

14 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. Potvrđena i druga smrt
Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Osječko-baranjskoj županiji nema povećanja broja oboljelih od jutros

U Zagrebu je održana još jedna u nizu konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"U odnosu na jutros u RH imamo još 14 pozitivnih bolesnika od Covida-19, što ukupno daje brojku od 495. To značu da od jučer u 16 sati imamo povećanje od 53 bolesnika Prerano je govoriti o trendovima, ali ako usporedimo to povećanje posljednja tri dana, ipak smatramo da poduzete mjere daju rezutate. Nažalost moram vam reći da je došlo do drugog smrtnog slučaja. Riječ je od 74-godišnjaku iz Zagreba koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zjedno se moramo boriti protiv ove infekcije", kazao je ministar Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alemka Markotić kazala je da je osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test.

U Osječko-baranjskoj županiji nema povećanja broja oboljelih od jutros.

Ministar Božinović potpisao je odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu. "Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 izmežu utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je ministar Božinović.

"Razmatramo mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, ali ćemo potpisati vrlo striktne mjere, gdje se mora voditi računa o mjerama i ovisno o tome ćemo ostaviti i dalje na snazi", dodao je.

Izdvojeno


Reci što misliš!