Panonica
U Vukovaru otvoren pogon koji radi kobasice, ćevape i kulen od slatkovodne ribe
Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek
U Vukovaru je, na adresi Ivana Gundulića 7, otvoren pogon „Panonica“ za proizvodnju proizvoda od slatkovodne ribe tvrtke Istar agro d.o.o.. Tvrtka zapošljava, uz vlasnike Gorana Terzića i Miroslava Balaža, dvoje djelatnika te planiraju nova zapošljavanja i širenje kapaciteta. Osim toga, uskoro otvaraju i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar gdje će građani imati prilike kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode. Trenutno proizvode 9 vrsta proizvoda, odnosno tri okusa u tri oblika.
Jedan od vlasnika, Miroslav Balaž, objasnio je kako je ideja dugo postojala, a napokon se i realizirala. Pokrenuli su, kaže, nešto potpuno novo na tržištu.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Zekić će još vodit momčad u zadnjoj utakmici protiv Varaždina
-
-
Prvi put nakon nesreće progovara i sam Banožić koji u velikom ekskluzivnom intervjuu kolegi Jarku otkriva osjeća li se krivim, poznaje li poginulog Šarića i kako će se braniti
„Proizvodimo proizvode od slatkovodne ribe poput kobasica, ćevapa, pljeskavica, kulena. Danas službeno započinje naša proizvodnja, a promotivne aktivnosti smo već provodili i povratna informacija je odlična. U budućnosti nam je u planu razvoj primarne prerade ribe i suradnja s lokalnim ribarima, razvoj vlastite maloprodaje i razvoj novih proizvoda“, rekao je Balaž te se zahvalio Grad Vukovaru na svakoj pomoći koju je pružio tijekom postupka otvaranja pogona.
Vlasnici su do sada uložili 150.000 eura vlastitih sredstava, a objekt spada u objekte malog kapaciteta. Dnevno se planira u proizvodnji koristiti od 500 kilograma do 1 tone ribe koja se trenutno nabavlja od dobavljača iz Orahovice.
Proizvodi su, kažu djelatnici, posebni i specifični, a imaju i
tajnu recepturu. Ono što je prednost je brza i laka priprema
obroka uz njihove proizvode koji su prilagođeni svim građanima.
Proizvod je namijenjen za maloprodaju te za korištenje u
ugostiteljskim objektima.
Otvorenju je nazočio gradonačelnik Ivan Penava
sa suradnicima te je vlasnicima poželio sreću i uspješan rad.
„Veseli me što su naši Vukovarci iz ljubavi prema svome gradu, Dunavu i ribi pokrenuli vlastiti posao i stvorili nešto novo. Vrlo kvalitetna i dobra poduzetnička inicijativa koja vrednuje bogatstvo svoga kraja. Ovdje govorimo upravo o slatkovodnom ribarstvu i proizvodima iz naših rijeka i ribnjaka, s naglaskom na Hrvatsku koja ima resurse koji njeguju i razvijaju tu granu industrije. Zaostajemo još uvijek za zemljama poput Bugarske i Rumunjske i zato mi je drago da tu vrstu inicijative imamo ovdje u Vukovaru, a posebno s obzirom na našu tradiciju. Smješteni smo na obalama Dunava i Vuke i čestitam vlasnicima što su se odvažili na ovaj korak i prepoznali resurse koje imamo. Proizvod koji nude je kvalitetan, zdrav i s prirodnom sastojcima, domaćom sirovinom i hrvatskim začinima. Grad Vukovar će i dalje ovakve i slične priče rado podupirati“, rekao je gradonačelnik te pozvao građane da i oni podrže domaću proizvodnju i lokalne proizvode.
Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek.
Izdvojeno
-
Često se kao razlog pohađanja instrukcija navodi nedovoljna kvaliteta nastave u javnim školama, što potvrđuje i povećan interes učenika za dodatne pripreme za državnu maturu u privatnim aranžmanima
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
Reci što misliš!