Vijesti / Osijek

odjeci suđenja marku smažilu

Udruga Adela: "Odluka da se zatvori suđenje za javnost je pranje ruku s policije"

Udruga Adela:
Borna Jakšić/PIXSELL

"Suđenje Marku Smažilu je ujedno suđenje i osječkoj i hrvatskoj policiji, ali i čitavom sustavu", napominju iz udruge

Danas je na osječkom Županijskom sudu započelo suđenje Marku Smažilu, policajcu koji je ubio Mihaelu Berak. Tim povodom oglasili su se iz udruge Adela koji aktivno prate sami proces.

"Današnja odluka Županijskog suda u Osijeku da makne javnost sa suđenja ubojici Marku Smažilu pod izlikom zaštite žrtvinog obiteljskog života, uz pomoć suca Mladena Radičevića koji u karijeri već ima ridikuloznu presudu, je pranje krvi s ruku osječke policije i kompletnog nefunkcionalnog sustava", stoji u njihovom priopćenju.

Dodaju kako udruga Adela podržava uklanjanje javnosti sa svjedočenja o intimnom životu Mihaele Berak, ali se ostatak suđenja za kojega se nadaju da se neće temeljiti na njezinom intimnom životu, moralo ostaviti otvorenim za javnost.

"Suđenje Marku Smažilu je ujedno suđenje i osječkoj i hrvatskoj policiji, ali i čitavom sustavu. Jer, na mjesto policajca je zaposlen čovjek koji očito nije bio sposoban za taj posao, koji je opasan po zajednicu.  Osječka policija je čitav slučaj htjela zataškati, možda čak ne zbog samog Smažila nego zato jer su htjeli prikriti da je taj čovjek, iako nesposoban za taj posao, zaposlen preko veze", dodaju iz ove udruge.

marko smažil
BRUTALNI ZLOČIN Započelo suđenje policajcu koji je ubio osječku studenticu Mihaelu Berak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Iz Adele zaključuju kako država danas ulaže u obvezni vojni rok i militarizaciju društva umjesto da ulaže u policiju i sigurnost građana jer tada ne bi morali zapošljavati osobe poput Smažila koji je isto tako žrtva sustava.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!