Vijesti / Osijek

Borba protiv insekata

Grad izdvojio 20 tisuća eura za dezinsekciju žohara, prva akcija obavljena u Tvrđi

Grad izdvojio 20 tisuća eura za dezinsekciju žohara, prva akcija obavljena u Tvrđi
osijek.hr

Grad Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije kontinuirano obavljaju i nastavit će obavljati izvide na javnim površinama i u kanalizacijskim mrežama, kao i sanitarne nadzore nad ugostiteljskim objektima

Iako žohari prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nisu u programu obvezne dezinsekcije, Grad Osijek ove je godine prvi puta osigurao sredstva u iznosu od 20 tisuća eura za provedbu dezinsekcije žohara na javnim površinama te u kanalizacijskoj mreži.

Prva mjera dezinsekcije obavljena je u petak, 19. travnja na području Tvrđe gdje je uočena njihova prisutnost, najviše u dijelovima Fakultetske, Firingerove, Jagićeve, Franjevačke, Kuhačeve i Bösendorferove ulice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dezinsekcija je izvršena na javnim površinama oko zgrada, u telekomunikacijskim oknima i drenažnim mrežama. Istovremeno su temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stanari počeli provoditi mjere dezinsekcije u stambenim objektima, dok su ugostitelji pojačali dezinsekciju u ugostiteljskim objektima. Djelatnici Unikoma pojačano čiste javne površine.

Grad Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije kontinuirano obavljaju i nastavit će obavljati izvide na javnim površinama i u kanalizacijskim mrežama, kao i sanitarne nadzore nad ugostiteljskim objektima.

Pozivamo sve sugrađane da zajedničke prostore održavaju čistima kako bi onemogućili uvjete za razmnožavanje žohara. Vlasnici stanova mogu se obratiti svome upravitelju. U većini zgrada to je Zavod za stanovanje, a mogu se izravno obratiti i pružateljima usluge deratizacije i dezinsekcije za provedbu tretmana ondje gdje je to potrebno.


Izdvojeno

Reci što misliš!