Vijesti / Osijek

25. obljetnica IGK

U Osijeku oživjeli faraoni i mumije iz drevnog Egipta

U Osijeku oživjeli faraoni i mumije iz drevnog Egipta
osijek.hr

S ciljem da se javnosti približe civilizacijski dosezi Egipta, u sklopu ovoga projekta organizirano je ukupno 12 radionica u kojima su sudjelovali zainteresirani građani svih dobnih skupina

U Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku obilježen je Dan škole, ali i 25. obljetnica osnutka škole povodom koje su učenici i zaposlenici svim posjetiteljima i zainteresiranoj javnosti prezentirali projektni rad pod nazivom ''Egipat''. U ime Grada Osijeka prezentaciji i svečanosti obilježavanja 25 godina rada škole nazočio je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

''Upravo zajedništvo koje su učenici i zaposlenici pokazali pri stvaranju ovoga projekta, krasi ovu školu i čini ju posebnom, ali je i izdvaja od svih ostalih škola, kako u Osijeku, tako i u Hrvatskoj. To zajedništvo je nešto što treba krasiti i sve nas u ovome gradu jer bez toga ne bi bilo niti projekata – kako u samom Osijeku, tako i u županiji, ali i na razini države, pa i na globalnoj razini'', istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S ciljem da se javnosti približe civilizacijski dosezi Egipta, u sklopu ovoga projekta organizirano je ukupno 12 radionica u kojima su sudjelovali zainteresirani građani svih dobnih skupina.

''Danas od starog Egipta možemo naučiti i vidjeti da vrijeme prkosi svemu, a piramide prkose vremenu. No kako od nas nitko nije piramida, iznimno je važno prilagoditi se i živjeti u vremenu u kojemu jesmo i koje gradimo za buduće naraštaje'', objasnio je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti Alen Šimičić.

U ovih 25 godina kroz IKG je prošlo oko 1500 učenika.


Izdvojeno

Reci što misliš!