Vijesti / Osijek

24 ulice

Radovi u Višnjevcu privremeno obustavili promet u nekim ulicama

Radovi u Višnjevcu privremeno obustavili promet u nekim ulicama

Eljuga: Kad završimo sve, Višnjevac će imati modernu i pouzdanu novoopskrbnu mrežu

Radovi koji se trenutno izvode u Višnjevcu nisu „blokirali“ tamošnje ulice, no sve radnje koje će biti potrebne za završetak rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbne mreže iziskivat će i privremeno zatvaranje za promet određenih dijelova ulica. Provjerili smo stanje radova, a kako se moglo čuti i od građana Višnjevca, radi se temeljito i planski.

Dvije faze radova

"Rade na način da raskopaju pa naprave jednu ulicu i onda se sve zatrpa pa se kreće na drugu. Radovi u centru Višnjevca, točnije u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog krenuli su prošle godine i od tada je promet usporen, no ne i zabranjen. Primijetio sam da rade dionicu po dionicu što je dobro, a jedini je problem bio kod škole na Crnom putu gdje je cijela ulica raskopana pa se događalo da tijekom kiša djeca doslovno dolaze blatnjava kako u školu tako i kući. No to se mora pretrpjeti baš kao i primjerice, zauzeta parkirališta za vrijeme radova. Naravno da se stavlja zaštitna ograda tijekom izvođenja radova i parkirališta je nešto manje, ali vjerujem da će uskoro sve biti gotovo", ispričao nam je Stjepan, stanovnik Višnjevca gdje se, kako doznajemo od mr.sc. Marka Eljuge, Člana uprave – direktora društva Vodovod Osijek, izvode radovi u cilju obnavljanja vodoopskrbne mreže i povećanja pouzdanosti, odnosno smanjenja kvarova, smanjenja troškova održavanja, kao i smanjenja gubitaka. Direktor Eljuga nadalje pojašnjava da se rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda, zasunskih okana, hidranata i priključaka koji će biti opremljeni uređajima za daljinsko očitavanje stanja odnosno utroška vode izvodi u 24 ulice u Višnjevcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Radovi se izvode u dvije faze, a prva je, konkretno postavljanje ukupno 14 kilometara cjevovoda završena prošli tjedan. Druga faza obuhvaća izgradnju zasunskih okana s kojima se novi cjevovodi spajaju na vodoopskrbnu mrežu, postavljanje novih hidranata za vatrozaštitu, ispiranje i dezinficiranje te rekonstrukcije, odnosno postavljanje novih priključaka i vodomjera s daljinskim očitavanjem", pojašnjava direktor i dodaje da će se paralelno s drugom fazom obnavljati raskopane javne površine.

Građane mole za strpljenje

Prva uređenja javnih površina, odnosno asfaltiranja pješačkih staza, cesta i kolnih prilaza, kaže Eljuga, počinju tijekom travnja i izvodit će se prema redoslijedu kako budu završavane rekonstrukcije priključaka po ulicama. Redoslijed pak ovisi o priključenju pojedine ulice na vodoopskrbnu mrežu, a uvjetovan je blizinom glavnih vodoopskrbnih cjevovoda, odnosno mreže. U Zagrebačkoj, Preradovićevoj, Bosanskoj te ulicama I. G. Kovačića i V. Lisinskog trenutno se izvode radovi postavljanja hidranta i zasunskih okana. kad su ta zasunska okna u zoni ceste ili na raskrižju, promet će morati biti zaustavljen na određeno vrijeme. Također, paralelno s radovima Vodovoda telekom mijenja svoje instalacije u ulicama gdje je to potrebno, a Grad Osijek postavio je novu javnu rasvjetu u cijelu ulice Crni put. Direktor Eljuga moli stanovnike Višnjevca za strpljenje i razumijevanje zbog raskopanih i zauzetih javnih površina dok radovi traju.

"Pritom posebno mislim na blato koje se silno trudimo svakodnevno uklanjati s cesta. Izvođač ima stroj sa četkom koji svakodnevno čisti. Kad radove završimo stanovnici Višnjevca imat će novu, modernu i pouzdanu vodoopskrbnu mrežu, kojom ćemo biti u mogućnosti upravljati u realnom vremenu s minimalnim gubitcima i vodomjerima na daljinsko očitavanje kakva je primjerena u Višnjevcu", zaključio je direktor Eljuga.

Dodajmo i da će se tijekom ove godine, osim u Višnjevcu, u sklopu Projekta Osijek 4 rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje obavljati i na dionicama Gundulićeve ulice od Rokove do Županijske, od Županijske do Radićeve, od Radićeve do Stepinčeve.

Trenutno su u tijeku radovi na dijelu Vukovarske, Stepinčeve ulice, na trgu Baruna Trenka, kao i u Sjemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici.


Izdvojeno

Reci što misliš!