Vijesti / Osijek

Potpisan sporazum

Nova mogućnost za studente EFOS-a: Moći će odraditi stručnu praksu i u gradskoj upravi

Nova mogućnost za studente EFOS-a: Moći će odraditi stručnu praksu i u gradskoj upravi
osijek.hr

''Ovo će im biti prilika da stručnu praksu odrade i u sustavu javnog sektora jer jedan dio studenata po završetku fakulteta i nalazi svoja radna mjesta u javnom sektoru'', istaknula je Jasenka Crnković

Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji između Grada Osijeka i osječkog Ekonomskog fakulteta potpisali su danas zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i dekan prof. dr. sc. Boris Crnković, a cilj je učinkovitija i konkretnija međusobna poslovna suradnja.

''Posebno veseli što smo ovim sporazumom definirali da ćemo biti partner Ekonomskom fakultetu i studentima kao jedan od poslodavaca iz javnog sektora, pored onih iz privatnog i civilnog sektora, a koji će omogućiti studentima da svoju obveznu stručnu praksu odrade u gradskoj upravi. Vjerujemo da će se ta suradnja proširiti i na naša gradska poduzeća'', istaknula je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Dugi niz godina surađujemo s Gradom i Županijom te sa svim subjektima iz javnog sektora. Danas u fokus stavljamo naše studente i činjenicu da će temeljem ovog sporazuma studenti moći odrađivati stručnu praksu u sustavu gradske uprave. Mi smo proteklih godina potpuno izmijenili naše studijske programe i uveli stručnu praksu kao dio redovnog kurikuluma, pa studenti dio svojih obveza mogu odraditi nju. Ovo će im biti prilika da stručnu praksu odrade i u sustavu javnog sektora jer jedan dio studenata po završetku fakulteta i nalazi svoja radna mjesta u javnom sektoru'', dodala je.

Suradnja definirana ovim sporazumom temeljit će se na područjima: uzajamnog pružanja znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne učinkovitosti i uspješnosti djelovanja obje sporazumne strane; organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa; zajedničkog nastupa i suradnje na zajedničkim projektima financiranim od EU ili ostalih domaćih i/ili međunarodnih institucija i organizacija; zajedničke suradnje u podizanju kvalitete i osuvremenjivanju studijskih programa s obzirom na potrebe tržišta rada Republike Hrvatske i ostalih zemalja članica EU; suradnje u području studentskog dodatnog, izvan akademskog osposobljavanja kroz stručne prakse, radionice, seminare i predavanja (ako to ne otežava redovite aktivnosti partnera i ukoliko postoji takva mogućnost); korištenje kadrovskih potencijala sudionika u cilju davanja stručnih mišljenja; suradnje u objavljivanju aktualnih tema u časopisima, izrada elaborata i znanstvenih/stručnih studija iz područja društvenih znanosti te zajedničkih nastupa prema ostalim institucijama i trećim osobama (javnim i privatnim) ukoliko se pokaže potreba.


Izdvojeno

Reci što misliš!