Vijesti / Osijek

Zabranjene radnje

Psi na dječjim igralištima: Osječani zgroženi ponašanjem dijela sugrađana

Psi na dječjim igralištima: Osječani zgroženi ponašanjem dijela sugrađana
osijek.hr

Na snimci se osoba čak i smije te maše kameri, očito uživajući u šetnji, nesvjesna da čini nešto što je zabranjeno i time ponajprije ugrožava zdravlje djece koja će se nastaviti igrati na navedenom prostoru

Dječja su igrališta mjesta radosti i igre, namijenjena isključivo mališanima koji na njima imaju priliku uživati u bezbrižnim trenutcima provedenim u društvu svojih vršnjaka.

Međutim, što se dogodi kada odrasli izvedu svoje krznene ljubimce na te prostore, ignorirajući sva pravila i propise? Današnji, nazovimo ga, incident na dječjem igralištu na Sjenjaku podsjetio nas je na važnost poštivanja osnovnih normi suživota.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, u jednoj Facebook grupi objavljena je snimka iz koje se jasno vidi kako je idila dječje igre (iako je igralište u tom trenutku, čini se, bilo prazno) usred dana bila narušena dolaskom osobe koja je odlučila ležerno i unatoč znaku upozorenja, prošetati svog psa upravo na tom mjestu zabranjenom za takvu aktivnost.

Osim toga, prema riječima snimatelja, odvela je ljubimca da obavi nuždu u pješčaniku namijenjenom dječjoj igri. Na snimci se osoba čak i smije te maše kameri, očito uživajući u šetnji, nesvjesna da čini nešto što je zabranjeno i time ponajprije ugrožava zdravlje djece koja će se nastaviti igrati na navedenom prostoru.

Ispod snimke osvanuli su brojni komentari ogorčenih građana koji su ukazali osobi na opasnost njezinog postupka. Bilo je i onih koji su ustvrdili kako su u našem gradu djeca pala u drugi, dok su u prvom planu psi.

''Bože sačuvaj. Da sam osobno bila tamo sa svojim djetetom u vrijeme kada joj je pas obavljao nuždu, mislim da bi joj to bio zadnji puta da je ušla u dječji park. Pas nije ništa kriv, nego osoba koja ga je šetala i koja je očito neodgojena. Taj bih joj poklon u pijesku od psa stavila da ga ponese kući. Zgrožena sam'', komentirala je Doris.

Na nju se nadovezao Miroslav koji je napisao kako ne može vjerovati da ''idiota ima i na dječjem igralištu'', dok je Kornelija upozorila na to kako toga ima u svim dijelovima grada.

''Ovakve se stvari događaju jer ljudi, umjesto da joj priđu i kažu da se to ne smije raditi ili čak pozovu policiju, to radije objavljuju na Facebooku. Kada bi joj svaki dan netko prigovorio za to, ne bi to više radila. U građanski osviještenim sredinama, ljudi upozoravaju na ono što se ne smije'', zaključio je Wiliam.

Podsjećamo, igrališta su namijenjena isključivo djeci te bi trebala ostati sigurna i higijenska okolina za njihovu igru i zabavu. Odrasli pak trebaju biti uzori u poštivanju propisa i omogućavanju odgovarajućeg korištenja javnih površina. Nadamo se da će ovaj događaj potaknuti svijest o važnosti poštivanja propisanih pravila i bolje građansko, ali i institucionalno upravljanje ovakvim situacijama u budućnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!