Vijesti / Osijek

povučeni suhomesnati proizvodi

Uprava osječke tržnice: ''Opomenuli smo prodavatelje za nedopuštenu prodaju i najavili im otkaze ugovora''

Uprava osječke tržnice: ''Opomenuli smo prodavatelje za nedopuštenu prodaju i najavili im otkaze ugovora''
Ivica Benić/SiB.hr

Uprava osječke tržnice pohvalila je iznimnu kooperativnost te brzo djelovanje mjerodavnih inspekcijskih službi

Nakon što je u suhomesnatim proizvodima koji su se prodavali na osječkoj tržnici utvrđen parazit Trichinella spiralis, iz Tržnice Osijek zvijestili su kako su zatražili intervenciju ovlaštenih inspekcija zbog uočenih nepravilnosti u prodaji tih namirnica.

Državni inspektorat izvijestio je da je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Savo Nedić iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te postoji mogućnost pojave trihineloze za ljude koji je jedu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proizvodi su stavljeni na tržište na osječkoj tržnici od listopada do kraja prosinca 2021., a riječ je o kulenovoj seki, kobasicama i slanini.

Direktorica te tržnice Ivana Davidović priopćila je kako je tvrtka, od trenutka kad je ove sezone uočeno da pojedini zakupnici na klupama za prodaju voća i povrća na tržnici "Gornji grad" prodaju suhomesnate proizvode, čija prodaja na tržnicama nije dopuštena, "u okviru svojih ovlasti usmeno i pisanim putem opomenula prodavatelje o nedopuštenoj prodaji i najavila im otkaze ugovora o zakupu", javlja HINA.

"Kontaktirali smo i zatražili intervenciju ovlaštenih inspekcija jer kao organizator javnih tržnica na malo u gradu Osijeku, Tržnica nije ovlaštena sklanjati ni oduzimati robu, niti utvrđivati njezinu kvalitetu i zdravstvenu ispravnost, već jedino, na temelju inspekcijskog nalaza o nedozvoljenoj prodaji, prekršiteljima onemogućiti daljnji zakup i korištenje usluga tržnica na bilo kojoj lokaciji u gradu Osijeku", priopćila je Davidović.

tržnica suhomesnato
stigla zabrana Nema više prodaje suhomesnatih proizvoda na otvorenom dijelu glavne tržnice

Uprava osječke tržnice pohvalila je iznimnu kooperativnost te brzo djelovanje mjerodavnih inspekcijskih službi Državnog inspektorata Republike Hrvatske - Područnog ureda Osijek.

"Ovim putem pozivamo kupce na tržnicama da ovu vrstu proizvoda kupuju isključivo u specijaliziranim prodavaonicama i kod ovlaštenih proizvođača, koji robu prodaju isključivo iz rashladnih vitrina i imaju istaknute deklaracije o proizvodima te nazivu svoje tvrtke", ističu u Upravi osječke tržnice.


Izdvojeno

Reci što misliš!