Vijesti / Ostalo

stigla zabrana

Nema više prodaje suhomesnatih proizvoda na otvorenom dijelu glavne tržnice

Nema više prodaje suhomesnatih proizvoda na otvorenom dijelu glavne tržnice
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Mesari iz zatvorenog dijela tržnice stali su na kraj ilegalcima iz zadnjih redova otvorenog dijela tržnice

Kobasice, slaninu, čvarke i ostale slavonske delicije više ne možemo kupovati na otvorenom dijelu glavne osječke tržnice. Odluka je to osječkih Tržnica s kojom su stali dugogodišnjoj praksi prodavača iz zadnjeg reda  tržnice, a stigla je nakon prijava mesara iz zatvorenog dijela tržnice.

"Mesari iz legalnih mesnica plaćaju skupi najam i hladnjače, a njima ispred nosa, ilegalno ispod pulta, prodaje se meso, i ja to više neću tolerirati. Osim toga, ti se prodavači mogu registrirati za prodaju mesa i nije nikakav problem da u tom slučaju i oni dobiju rashladne vitrine. Ne znam drži li i dalje netko meso ispod klupe i prodaje ga skrivećki, no ako to ustanovimo, ta će osoba dobiti trajnu zabranu prodaje na tržnici. Naime, tko uporno krši tržni red, mi mu smijemo zabraniti prodaju", rekao je za Glas Slavonije direktor Tržnice Igor Medić, priznajući da su zbog dugogodišnje ilegalne prodaje mesa regularni mesari "pukli” i odlučili jednom zauvijek stati na kraj ovoj, za njih, neprihvatljivoj tradiciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Medić je dodao da se nelegalna prodaja mesa na otvorenom dijelu tržnice više neće tolerirati.

"Da bilo koja inspekcija dođe i pronađe nelegalnu prodaju, može zatvoriti cijelu tržnicu i na čemu smo onda. Ja ne mogu biti policajac na tržnici, no kontrole prodaje mora biti, bez obzira na godišnje doba", poručio je Medić.


Izdvojeno

Reci što misliš!