Vijesti / Osijek

osječki dogradonačelnik za radio osijek

Zbog radova od danas zabrana prometa u Tvrđi. I kad radovi završe zabrana ostaje?

Zbog radova od danas zabrana prometa u Tvrđi. I kad radovi završe zabrana ostaje?
Dubravka Petrić/PIXSELL

"Tvrđa će u iduće dvije godine, koliko traje projekt obnove infrastrukture, ali i nakon toga kada krenemo s obnovom fasada, poprimiti novo ruho i zablistati novim sjajem, tako da u njoj nije mjesto velikom broju vozila", poručio je Vulin

Zbog radova u Tvrđi i sigurnosti sugrađana, ponajprije učenika srednjih škola, od danas u staru gradsku jezgru mogu samo vozila s propusnicama. Kako je u programu Radija Osijek rekao dogradonačelnik Dragan Vulin, u Tvrđi se, i nakon završetka radova, više neće moći prometovati i parkirati kao dosad.

Iako će prvih nekoliko dana komunalni redari i policija vozače čija vozila nemaju propusnicu samo upozoravati, apelirao je na sve da se već od danas pridržavaju novih pravila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Pravo na jednu propusnicu po kućanstvu imaju stanari – oni koji imaju prijavljeno prebivalište na području Tvrđe ili boravište, što dokazuju potvrdom iz MUP-a. Po dvije propusnice dobivaju ustanove ili institucije koje imaju sjedište u Tvrđi. Nije u planu da promet u Tvrđu više uopće bude pušten, odnosno više se neće moći ulaziti kao što je to bilo do jučer. Tvrđa će u iduće dvije godine, koliko traje projekt obnove infrastrukture, ali i nakon toga kada krenemo s obnovom fasada, poprimiti novo ruho i zablistati novim sjajem, tako da u njoj nije mjesto velikom broju vozila. Apsurdno je da je gradski biser, stara barokna jezgra do jučer bila najveće besplatno parkiralište u gradu”, rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin za Radio Osijek.

Dostavna i taksi vozila i dalje će smjeti ulaziti u Tvrđu, dok će sva ostala vozila morati imati propusnicu koja je povezana s registracijskom oznakom. Oni koji još nisu ishodili propusnicu, zahtjev za izdavanjem mogu podnijeti na email [email protected] ili osobno u Kuhačevoj 9 od 7.30 do 15.30 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!