“Čist grad – naš ponOS”
Pažanin kuhao jela od ostatka ručkova na osječkoj tržnici
U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održana je gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku “Čist grad – naš ponOS” čiji je cilj bio educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.
U kuharskom dijelu, poznati hrvatski chef Ivan Pažanin demonstrirao je nova jela koja se mogu napraviti od namirnica koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo.
Nakon demonstracije, održan je i okrugli stol na kojem su sudjelovali Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool, a koji su razgovarali o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Doživite susret s umjetnicima koji svojim djelima oživljavaju prostor, saznajte tajne vinskih podruma od stručnjaka i prepustite se melodičnim tonovima glazbe koji će vas odvesti na putovanje kroz emocije
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!