Vijesti / Osijek

VIDEO: Najbolje poduzetničke ideje

VIDEO: Najbolje poduzetničke ideje

Upravo dobre ideje i pozitivnu poduzetničku klimu nastoji poticati i Osječko-baranjska županija koja već pet godina dijeli nagrade izumiteljima, inovatorima i poslovnim ljudima čije su se ideje pokazale najboljima. Svečana dodjela nagrada za poduzetničku ideju 2010. godinu održana je danas.

U 2010. godini na natječaj osječko-baranjske županije pristigao je do sada najveći broj prijava, njih čak 92. a ukupan fond nagrada iznosio je 130 tisuća kuna. Nagradu za prvo mjesto financirala je sama županija, dok su ostatak financirali razni sponzori, tvrtke s područja županije. Nagrađeno je deset najboljih ideja, od poboljšanih granula za uništavanje ličinki komaraca, do aromatičnih igračaka za pomoć u razvoju djece.

Glavni cilj projekta «Najbolja poduzetnička ideja» je poticanje start-up poduzetnika , ali i onih osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva na stvaranje ideja koje se mogu ponuditi tržištu, ali i pokrenuti poslove koji bi u županiji otvorili nova radna mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A županijin projekt poduzetničke ideje prepoznat je i izvan granica Hrvatske. Naime, na natječaju koji je raspisala Europska komisija izabran je među najboljima iz cijele zemlje. Projekt se trenutačno nalazi na daljnjem ocjenjivanju, a u županiji se nadaju kako će u budućnosti biti sufinanciran sredstvima komisije.


VIDEO:
{youtube}oMZcQjEH4lw{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!