Vijesti / Osijek

Napokon kreće dogradnja južne obilaznice!

Napokon kreće dogradnja južne obilaznice!

Je li prva polovina ovogodišnjeg svibnja termin kada će konačno početi gradnja južnog kolnika južne obilaznice? Josip Škorić, član Uprave Hrvatskih cesta, uvjeren je u to.

Škorić, naime, kaže kako će tijekom sljedećih nekoliko dana biti raspisan novi natječaj za izvođača radova, a kako su s gradskom upravom riješeni gotovo svi imovinsko-pravni odnosi ("Postoji još jedan objekt, no sve je riješeno, stvar je procedure, a i to će biti riješeno na idućoj sjednici Gradskog vijeća", kaže Škorić, ujedno i gradski vijećnik), uskoro očekuje dobivanje građevinske dozvole.

Tako bi, do kraja travnja - nakon što se "odradi" sva procedura javne nabave i žalbeni rokovi - trebao biti poznat izvođač, a radovi započeti u prvoj polovini svibnja. Riječ je, inače, o drugom natječaju. Prvi, okončan 29. rujna, je poništen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nakon odabira najpovoljnije ponude, stigle su žalbe te smo poništili natječaj kako bismo ubrzali postupak. Tada se, međutim, na poništenje žalila tvrtka koja je dala tu ponudu, što je odužilo stvar", pojašnjava Škorić. Prema procjeni, građevinski radovi su vrijedni 190 milijuna kuna (dakle, bez instalacija i opreme što je procijenjeno na dodatnih 30-ak milijuna, a za što je će biti raspisan poseban natječaj), a odnose se na cijelu 12,23 kilometra dugu dionicu (od čvorišta s autocestom Slavonika do iza čvorišta Tenjska). Projekt je, inače, podijeljen u tri faze, no, pojašnjava Škorić, želja je bila ugovoriti cijelu dionicu kako se ne bi dogodile vremenske "rupe" između pojedinig faza. Odbacuje teze o odugovlačenju projekta s političkim predznakom.

- Nema tu mjesta politici. Novac je osiguran, a ni ja osobno sigurno ne bih radio protiv svoga grada. Dapače, činimo sve kako bi se projekt realizirao što prije. Također, gradska uprava bila je iznimno korektna, sve što je bilo potrebno promtno se rješavalo - zaključuje Škorić.

Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

{vimeo}11438180{/vimeo}


Izdvojeno

Reci što misliš!