Vijesti / Osijek

Osječki Filozofski fakultet postao prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj

Osječki Filozofski fakultet postao prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj

Od jučer, 9. studenog, kućni ljubimci su dobrodošli na Filozofski fakultet u Osijeku! Naime, taj je fakultet postao prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj. Zahvaljujući prijedlogu Uprave, koji je jednoglasno prihvatilo Fakultetsko vijeće na posljednjoj sjednici, od sada ljubimci više neće morati čekati svog vlasnika ispred fakultske zgrade dok on obavlja svoje obaveze.

Ponajviše se to odnosi na pse, no i drugi su ljubimci dobrodošli, ali moraju biti prikladno smješteni. Posebno će to značiti osobama koje zbog zdravstvenih razloga moraju biti u pratnji psa, a kojima do sada nije bilo omogućeno uvesti ga na fakultet. Fakultet je donio i poseban pravilnik koji određuje sigurnosne i higijenske te druge uvjete koji moraju biti ispunjeni i kojih se vlasnici moraju pridržavati pri uvođenju životinje na fakultet.

Tko dovede kućnog ljubimca mora se prvo prijaviti na porti, registrirati sebe kao vlasnika i kućnog ljubimca, reći vrijeme ostajanja na fakultetu i svrhu, a predviđena su uglavnom kraća zadržavanja. Pritom ne smije ometati nastava, ispiti i sve ostale redovite aktivnosti fakulteta, na koje ljubimci ipak neće moći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će vlasnici u pratnji svog psa moći zajedno u fakultetske službe - referadu, knjižnicu i bilo koji ured. Cilj je ove odluke senzibilizirati javnost o suživotu sa životinjama.

psi na filozofskom 3

psi na filozofskom 3

psi na filozofskom 3

psi na filozofskom 3

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!