Sport / Ostalo

Vrhunski gimnastičari

Aurel Benović i Tina Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Dohi

Aurel Benović i Tina Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Dohi
Slobodan Kadić

Zbrajaju se tri od četiri rezultata, a u zbroj ne ulazi natjecanje na kojemu je osvojeno najmanje bodova

Završen je drugi dan kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Aurel Benović nakon izborenog finala na parteru, plasirao se i u finale na preskoku. Odličnu formu potvrdila je i Tina Zelčić koja se s petim rezultatom u kvalifikacijama plasirala u finale na gredi.

Aurel Benović nastavlja sa sjajnim nastupima. U proteklih nekoliko mjeseci Osječanin je pokazao visoku razinu i u svojoj drugoj disciplini po kvaliteti – preskoku. Pobjeda na Svjetskom kupu u Osijeku samo je to potvrdila. U današnjim kvalifikacijama, u jakoj konkurenciji, Benović je zauzeo sedmo mjesto s ukupnom ocjenom 14.133.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zadovoljan sam ulaskom u finale. Prvi je skok bio nešto teži s početnom ocjenom 5.6. Nažalost, imao sam veću pogrešku pri doskoku i ocjena je za taj skok bila nešto niža. Drugi je skok bio lakši s početnom ocjenom 5.2. Nadam se da će u finalu izvedbe biti još bolje. Okrećem se finalu na parteru koje mi je jako bitno jer mi o tome ovisi olimpijska viza. Pokušat ću se pripremiti fizički i psihički, nadam se da će me i sreća malo poslužiti. Naravno, dat ću sve od sebe'', istaknuo je.

Aurel Benović Bio je nestašno i hiperaktivno dijete, a danas osvaja medalje na svjetskim gimnastičkim kupovima

Najbolji u kvalifikacijama na preskoku bio je Armenac Artur Davtyan s ocjenom 15.166.

U kvalifikacijama na gredi odličan nastup odradila je Tina Zelčić. Članica ZTD-a Hrvatski sokol bila je vrlo blizu izvedbe iz Osijeka gdje je dohvatila postolje. Vježba je bila ''čista'', bez većih pogrešaka. I sutkinje su to prepoznale, pa je Zelčić završila peta s ocjenom 12.833.

''Stvarno sam sretna i zadovoljna jer sam ušla u finale ovako jakog Svjetskog kupa obzirom da je olimpijska godina i dolaze sve najbolje djevojke na ove Svjetske kupove. Vježba je bila dobra bez veće pogreške, odnosno bile su dvije sitne. Okrećem se nedjeljnom finalu i nadam se da ću odraditi istu ovakvu vježbu, ako ne i bolju'', rekla je. 

Uvjerljivo najbolja u kvalifikacijama na gredi bila je nova zvijezda svjetske gimnastike, Alžirka Kaylia Nemour. Za svoj nastup zaradila je vrlo visoku ocjenu – 14.600.

Iznimna sportašica Tina Zelčić koja je nakon tri SK i dalje u igri za Pariz, najavljuje nastup u Osijeku

Sutra slijedi prvi finalni dan. Benović očekuje finale na parteru koje počinje u 15 sati po hrvatskom vremenu i nastupa šesti. U subotu je na rasporedu finale preskoka (m) i grede (ž).

Kvalifikacije će biti dostupne nakon finala u petak i subotu kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji. Ljubitelji gimnastike moći će kadgod žele pogledati kako su se gimnastičari i gimnastičarke natjecali za mjesto u finalu, sa snimkama koje ostaju trajno pohranjene u Elevienu.

Na svakome od turnira gimnastičari i gimnastičarke dobivaju bodove za ostvarene plasmane. Zbrajaju se tri od četiri rezultata, a u zbroj ne ulazi natjecanje na kojemu je osvojeno najmanje bodova.

Po dvoje najboljih u ukupnom poretku svake discipline izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Ne uzimaju se u obzir gimnastičari i gimnastičarke koji su putem nekog drugog kriterija već ranije osigurali nastup na Igrama.


Izdvojeno

Reci što misliš!