Sport / Ostalo

Europe Youth Series

Počinje veliki europski turnir za mlade u Osijeku

Počinje veliki europski turnir za mlade u Osijeku
PR

Prijavljeno je 155-ero mladih iz ukupno 19 zemalja, što je veća brojka u odnosu na lanjski turnir na istom mjestu

Stolnoteniski klub Vodovod Osijek i drugu je godinu za redom dobio organizaciju priznatog europskog turnira Europe Youth Series za djecu u kategorijama U-13 i U-15.

Na ovom će natjecanju u dvorani Gradski vrt, od 21. do 25. veljače, sudjelovati veliki broj stolnotenisačica i stolnotenisača koji predstavljaju svoje reprezentacije, a posebno je zanimljivo što svaku selekciju čine po dvije djevojčice i dva dječaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Turnir se održava pod ETTU federacijom i ukupno ih je šest takve vrste u godini. Bitno je istaknuti da se boduje za rang-listu za Prvenstvo Europe u mlađim uzrastima, stoga okuplja najjače europske reprezentacije. Ovakva su natjecanja jedinstvena jer se igra u ekipnoj konkurenciji, kao i u parovima i dakako pojedinačno, pa sudionici imaju i dvadesetak mečeva u tih pet dana, što je svima njima jako bitno za testiranje i održavanje prave forme'', istaknuo je glavni organizator i predsjednik STK Vodovod Osijek, Dragan Knežević.

Prijavljeno je 155-ero mladih iz ukupno 19 zemalja, što je veća brojka u odnosu na lanjski turnir na istom mjestu. Tada je bilo 92-oje sudionika koji su u naš grad stigli iz 14 država Starog kontinenta. Ono što je također lijepo istaknuti odnosi se na spoznaju da iz same Europske stolnoteniske federacije stiže vijest da bi se ovaj turnir tradicionalno trebao organizirati u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!