Sport / Ostalo

prvak Hrvatske u superteškoj kategoriji

Gradonačelnik nagradio osječkog boksača Luku Pratljačića s tri tisuće eura

Gradonačelnik nagradio osječkog boksača Luku Pratljačića s tri tisuće eura
Borna Jakšić/PIXSELL

Sjajni osječki boksač, 26-godišnji Luka Pratljačić prvak je Hrvatske u superteškoj kategoriji. Na državnom prvenstvu, održanom u Sesvetama, najuspješniji član BK Osijek odmjerio je snage sa Splićaninom Markom Milunom te odnio pobjedu približivši se tako plasmanu na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Tim povodom u petak je Luku i njegovoga trenera Mateja Matkovića u prostorima Grada Osijeka primio osječki gradonačelnik Ivan Radić te uručio Luki plaketu i nagradu u iznosu od 3000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji, gradonačelnik Radić poručio je kako je Lukin uspjeh velik uspjeh i za Osijek te izrazio nadu da će moći svoj grad predstavljati i u Parizu na predstojećim Olimpijskim igrama.

"Luka je vrhunski sportaš II. kategorije i sportski stipendist Grada Osijeka. Ove godine Grad Osijek podiže iznos sredstava za Boksački klub Osijek na 33 000 eura. Napravili smo i kategorizaciju trenera gdje je u I. kategoriju najvišeg ranga trenera ušao i Lukin trener Matej Matković, na čemu mu čestitam. Siguran sam da ćemo ovakve rezultate nastaviti imati i u budućnosti", rekao je gradonačelnik i dodao kako Grad za sport izdvaja rekordnih šest milijuna eura.

"To je čak 580 000 eura više nego 2021. godine kada sam postao gradonačelnik ili 300 000 eura više nego prethodne godine. Nastavit ćemo i dalje ulagati u naše sportaše", istaknuo je i napomenuo kako je Osijek jedini veliki grad koji plaća prijevoz sportašima mlađe dobne kategorije.

"Također, jedini smo veliki grad koji stipendira darovite mlade sportaše V. i VI. kategorije, stipendiramo 15 vrhunskih sportaša i 127 talentiranih sportaša. Ulažemo i u našu infrastrukturu i objekte oko tri milijuna eura, tako da se sport u gradu uistinu razvija. Čestitam još jednom Luki i Mateju uz želju da našeg Osječanina gledamo u Parizu", kazao je gradonačelnik Radić.

Predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat rekao je kako osječki sportaši svakodnevno na natjecanjima pokazuju da je Osijek grad sporta.

"Mislim da su to pokazali i Grad Osijek i Zajednica osječkog sporta, koja je za gotovo 250 000 eura podigla proračun u odnosu na 2023. Posebno veseli da smo i dalje potpora našim vrhunskim sportašima, da smo iznos za trenere, koje sada dijelimo u tri kategorije, podigli za gotovo 80 000 eura u odnosu na prošlu godinu, te da sredstva koja kroz programe izravno dajemo klubovima iznose gotovo milijun eura", kazao je Nađsombat ocijenivši kako je riječ o nastavku dobre sportske politike.

Na pruženoj podršci zahvalili su trener Matej Matković i hrvatski prvak Luka Pratljačić.

"Imamo kompletnu logistiku i pomoć cijele zajednice. Hvala vam na tome i što ste prepoznali naš rad. Mi ćemo se truditi da vas i dalje veselimo i da nas pratite na Olimpijskim igrama", poručio je trener Matković.

"Mislim da se ovdje stvara jedna jako lijepa priča i da je ovo tek početak nečega što nas čeka. Mi ćemo i dalje u miru i tišini raditi, a rezultati će govoriti u naše ime. Hvala Gradu i Županiji i svima koji stoje iza nas, posebno Anti Poliću, čovjeku koji je nam jako puno pomogao sa svojim prijateljima i poduzetnicima iz Osijeka", zaključio je Luka.

Inače, Lukini dosadašnji najveći uspjesi na turnirima zabilježeni su u studenom 2022. kada je na Silver Belt turniru u Mariboru osvojio srebrnu medalju, te u veljači 2023. kada je na Golden Belt turniru u Marakeshu (Maroko) također osvojio srebrnu medalju. Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu 2023. (Uzbekistan) imao je dužu stanku zbog ozljede šake, da bi se trijumfalno vratio u ring pobjedama na međunarodnom turniru Zagreb Grand Prix 2023. i Prvenstvu Hrvatske proteklog vikenda, čime je preuzeo primat najuspješnijeg hrvatskog boksača u najjačoj kategoriji. Sljedeći cilj su mu kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta.


Izdvojeno

Reci što misliš!