Sport / Ostalo

Dvodnevno prvenstvo

PKOI Delfin Osijek nastupio je s deset predstavnika na međunarodnom natjecanju u Splitu

PKOI Delfin Osijek nastupio je s deset predstavnika na međunarodnom natjecanju u Splitu
PR

''Sve u svemu, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima na natjecanju te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli svojim donacijama i omogućili odlazak na ovo natjecanje''

Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin Osijek ovoga vikenda nastupio je na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, još poznatom kao Croatia open 2024.

Deset natjecatelja iz PKOI Delfin Osijek natjecalo se na ovom dvodnevnom natjecanju međunarodnog karaktera, uz natjecatelje iz Austrije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i ostalih klubova sa područja Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate i oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji, tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu'', poručuje trenerica Doris.

Filip Nelović je iznenadio svojim nastupom na disciplini 200 slobodno koju je na natjecanju plivao prvi puta. Također, odličan je rezultat ostvario na disciplini 100 prsno na kojoj je oborio svoj vlastiti rekord te u općoj konkurenciji zauzeo osmo mjesto, dok je u svojoj klasi osvojio treće mjesto.

Rebeka Glavaš također je imala izuzetan nastup na disciplini 50 leptir s kojom je prvi puta nastupila na natjecanju te je u općoj konkurenciji osvojila treće mjesto, dok se u svojoj klasi plasirala na prvo mjesto, kao i na disciplinama 50 i 100 prsno. Također, osvojila je drugo mjesto u svojoj klasi na 50 i 100 slobodno te time osigurala medalju na svim disciplinama koje je plivala.

Kristina Živković osvojila je drugo mjesto u disciplini 50 leptir u svojoj klasi, dok je na 100 leptir i 200 mješovito osvojila treće mjesto u općoj konkurenciji, a prvo mjesto na obje discipline u svojoj klasi.

Patrik Šandor Horvat, njihov junior, u svojoj klasi osvojio je sveukupno osam srebrnih medalja i dvije zlatne u svih pet disciplina koje je plivao (50 i 100 slobodno, 50 i 100 prsno, 50 leđno) u općoj i juniorskoj konkurenciji.

Denis Lenger u svojoj je klasi osvojio prvo mjesto na 100 leđno i 200 mješovito, dok je na 50 leđno i 100 slobodno osvojio drugo mjesto, a 50 slobodno završio je na trećem mjestu.

Marko Kovačević u svim svojim disciplinama (50 leđno, 100 prsno, 50 i 100 kraul i 200 mješovito) osvojio je prvo mjesto u svojoj klasi.

Tomislav Benkotić je, nakon duže pauze od treninga, iznenadio rezultatima u svojoj klasi, osvajanjem prvog mjesta na 100 leđno, drugog mjesta na 50 leđno i trećeg mjesta na 50 i 100 slobodno.

Marko Šilović, Tin Barbarić i Marijan Gazdić također su pokazali odlične rezultate i oborili svoje rekorde na svim disciplinama koje su plivali, iako su se našli u nešto težoj klasi s većom konkurencijom.

''Sve u svemu, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima na natjecanju te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli svojim donacijama i omogućili odlazak na ovo natjecanje. Dalje nastavljamo s treniranjem i veselimo se svim sportskim uspjesima i novim suradnjama koje nas čekaju u 2024. godini'', kaže trenerica.

Osim natjecateljske skupine, PKOI Delfin Osijek provodi i treninge obuke neplivača, kao i treninge za rekreativnu skupinu te trenutno imaju upise za mlađe dobne skupine. Zainteresirani se mogu javiti na mail [email protected] ili na broj telefona +385916212868.


Izdvojeno

Reci što misliš!