Sport / Ostalo

Novi uspjesi AK Slavonija-Žito

Dva zlata za Miju Wild i državni rekord! Zlato i za Rocca Martinovića

Dva zlata za Miju Wild i državni rekord! Zlato i za Rocca Martinovića
PR

Dodajmo da je Mia trenutno druga u Europi među atletičarkama U-20 na 60 metara i šesta na svjetskoj rang-ljestvici

U Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke na kojemu je AK Slavonija-Žito osvojio ukupno šest medalja, a najviše je bilo zlatnih.

Po tko zna koji puta, zablistala je Mia Wild, trenutno jedna od najperspektivnijih sprinterica diljem Europe i svijeta. Postavila je novi dvoranski državni rekord u ovoj dobnoj kategoriji koji je aktualan i u konkurenciji mlađih seniorki – 7,36. Dakako da je osvojila najsjajnije odličje, baš kao i na 60 metara s preponama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U toj je utrci istrčala vrijeme 8,12, što je njezin osobni rekord, samo stotinku sekunde slabiji od onoga na državnoj razini… Dodajmo na kraju da je Mia trenutno druga u Europi među atletičarkama U-20 na 60 metara i šesta na svjetskoj rang-ljestvici.

Prvak je Hrvatske i Rocco Martinović u skoku s motkom. Preskočio je visinu 4,40, a njegov klupski kolega Jakov Maričak bio je srebrni, s rezultatom 4,00 metara.

Srebro je zaslužila i Leonarda Patača u troskoku s daljinom 11,56, dok je brončani u skoku u dalj bio Gabriel Bolarić, doskočivši na 6,14 metara. Od ostalih natjecatelja (nažalost, četvero članova AK Slavonija-Žito zbog bolesti nije moglo putovati u Zagreb) četvrta su mjesta zauzeli David Kurtek u skoku u vis (1,94), motkaš Mihovil Vegar (3,40) i Patricija Kladarić na 60 prepone (9,51).


Izdvojeno

Reci što misliš!