Sport / Ostalo

prvo mjesto

Maja i Vèzer sjajni na Danubia kupu

Maja i Vèzer sjajni na Danubia kupu
PR

Maja i njezino grlo ovim su nastupom korak bliže nastupu na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače

Međunarodna utakmica u daljinskom jahanju, od 29.9. do 01.10. U Šamorinu, Slovačka, pod imenom DANUBIA CUP, za Hrvatsku, je bila od velikog značaja. Nastupilo je 4 jahača para, koji su svi uspješno završili utakmice, 5. mjesto za K.K. Klinča sela, 2 treća, K.K. Vinia i K.K. Astra, i nama najzanimljivije, i s najvećim ponosom 1. mjesto na 100 km, K.K. Hercules iz Vardarca, Maja Taslidžić na grlu Vèzer.

Time je, ujedno, završila i svoju drugu kvalifikacijsku utakmicu, CEI 1*, te je korak bliže Svjetskom prvenstvu za mlade jahače, koje se održava iduće godine, 9 mj. na jugu Italije, Sicilija, mjesto Arborea, a za koje su potrebne još dvije zahtjevne, međunarodne utakmice, duljine 120 km.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sada, još uvijek, pod dojmom uspjeha, pitali smo Maju, kako se osjeća nakon povratka iz Šamorina.

"Rekla bih, da sav umor, bol u mišićima, stres i brigu za konja dok savladavamo etapu po etapu, misleći na njegovo zdravlje, i napor koji zajedno ulažemo kilometrima i satima, nestaje u trenu, kada uspješno završimo, još sa takvim rezultatom. A nakon završenog veterinarskog pregleda, suci sa smješkom, potvrde prolaz, sreći nema kraja! Ponos i veselje cijelog tima, suze radosnice u očima roditelja i trenera... neopisiv osjećaj!", kaže Maja.

Kako saznajemo od Maje, nema opuštanja, Vézer će na zasluženi "godišnji odmor", cjelodnevne ispuste, šetnje po pašnjaku, maženje, paženje i tetošenje, dok Maja nastavlja sa školskim obavezama, i obavezama prema Klubu, i pripremi mladih konja, pa zimski period, treninzima dresure, i gimnastike s Vézerom, kako bi spremno dočekali slijedeću sezonu. Do tada, čekamo nastavak priče, odnosno nastavak, sportskih avantura ovog briljantnog jahačeg para, Maje i Vèzera vođeni trenericom Viktorijom Bulić. Skromni u očekivanjima, nagrađeni uspjehom, Maja Taslidžić i Vèzer.


Izdvojeno

Reci što misliš!