Sport / Ostalo

Natjecanje u Puli

Član Atletskog kluba Slavonija-žito postao državnim prvakom u bacanju koplja

Član Atletskog kluba Slavonija-žito postao državnim prvakom u bacanju koplja
PR

Prvi puta mu je to uspjelo 2021. godine kada je nastupao za vinkovačku Cibaliju

Član Atletskog kluba Slavonija-Žito Marin Županović osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja na pojedinačnom državnom prvenstvu u paraatletici koje je održano u Puli pod službenim nazivom „Croatia Open 2023“. U svojoj je kategoriji Županović potvrdio kako su mu ambicije uoči ovoga natjecanja bile itekako realne, pa je po drugi puta postao prvakom.

Prvi puta mu je to uspjelo 2021. godine kada je nastupao za vinkovačku Cibaliju. U Puli je Županović koplje bacio na daljinu 18,26 metara te je uvjerljivo pobijedio ispred drugoplasiranog Miroslava Miloševića (16,81) iz Medulina. Vrijedno je istaknuti kako je navedeni prvak ujedno i vlasnik državnog rekorda s daljinom 20,05 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan nakon što je postao prvakom Hrvatske za paraatletičare u bacanju koplja, Marin je izborio još jednu medalju na Croatia Openu 2023 u Puli. Ovaj puta je završio na pobjedničkom postolju u bacanju kugle, tako da na kraju natjecanja može biti apsolutno zadovoljan svojim učinkom. Ispred njega su ovaj puta, od hrvatskih predstavnika (koji su se natjecali za državno prvenstvo) bili Marijan Presečan iz Agrama (Zagreb) i Miroslav Milošević iz Medulina.

Atletičar Slavonije-Žito Lovro Nedeljković osvojio je broncu na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske na 10.000 metara, održanom u Zagrebu. Navedeni je dugoprugaš imao problema sa zuboboljom uoči i za vrijeme samoga natjecanja, što ga je umnogome ometalo tijekom utrke.

Ipak, uspio je osvojiti odličje, a treće je mjesto u ovim okolnostima svakako uspjeh. Vrijeme koje je pritom ostvario je 30:54,6. Dino Bošnjak iz Velike Gorice opravdao je status favorita imajući u vidu njegove rezultate u posljednje vrijeme. On je prvi prošao ciljem s rezultatom 30:25,2, dok je drugi bio Dorian Miškulin iz zagrebačkih Svetica s rezultatom 30:40,8.


Izdvojeno

Reci što misliš!