Sport / Nogomet

visoke ambicije

Brazilski maestro stigao u Osijek i odmah najavio: "Želim naslov prvaka!"

Brazilski maestro stigao u Osijek i odmah najavio:
NK Osijek

Mladi je brazilski veznjak stigao iz Palmeirasa, a prošlu je sezonu uspješno odradio u B momčadi Norwicha

Zanimljiva je nogometna priča našeg novog igrača u sredini terena, 21-godišnjeg Brazilca Pedra Lime. On je svoj talent navijestio i razvijao u domovini, u poznatom Palmeirasu s kojim je i dalje ugovorno vezan, a kod nas je došao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa. Na Opus Arenu je stigao iz engleskog B ligaša Norwicha u kojem je bio u proteklih devet mjeseci. Tamo je za njihovu mladu momčad odigrao 14 utakmica i kao centralni vezni postigao 5 golova uz 2 asistencije. Naš sportski direktor Jose Boto sa suradnicima iz skautinga pomno je „secirao“ Limu i odlučio kontaktirati ga, dakako uz dogovor s ljudima iz Palmeirasa što je rezultiralo i Pedrovim dolaskom u Osijek.

"Biti igrač Norwicha za mene je bilo itekako korisno u svakom smislu jer sam se dodatno razvio i isprofilirao, ne samo kao nogometaš već mogu reći i kao osoba. To je bilo moje prvo inozemno iskustvo na koje se nije bilo lako odlučiti, a sada se osjećam sigurnije i s puno više samopouzdanja prihvaćam nove izazove koji mi dolaze. Na taj način gledam i na dolazak u NK Osijek koji me je odlučio angažirati. Želim se nastaviti dokazivati u Europi", istaknuo je Lima.

Uzbuđenje zbog nove sezone

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bijelo-plavima bi, prema svojim karakteristikama, mogao donijeti dosta dobrih stvari na sredini terena i na njemu je potvrditi zbog čega je zabilježio nastupe i za U-20 reprezentaciju Brazila, a znamo kakva je tamo konkurencija za ulazak u bilo koju nacionalnu vrstu…

Marko Soldo
prvi od nekoliko Osijek predstavio prvo pojačanje, stigao već najavljeni Marko Soldo

"Jako sam uzbuđen zbog nove sezone koju ću provesti u Osijeku! Očekujem da ćemo je svi zajedno odraditi jako dobro i uspješno. To znači upustiti se u borbu za naslov prvaka Hrvatske, a i Konferencijskoj ligi moramo pokušati otići što dalje jer znam da je to velika želja i ljudi u klubu i navijača. Volim kada sam u sredini s velikim očekivanjima, to me samo još više motivira da i sam budem najbolji što mogu", dodaje ovaj igrač.

Prije dolaska se, dakako, informirao o osnovnim stvarima što se tiče našeg kluba i lige u koju dolazi.

Luka Jelinić
promjena krvne slike 2 od 4: NK Osijek predstavio i Luku Jelenića

"Znam da je NK Osijek veliki klub, koji iz sezone u sezonu raste i postaje jačim i meni je jako drago što sam dio ove nove osječke priče. Stadion je prekrasan, uvjeti za treninge odlični i prvi dojmovi su mi zaista jako dobri. Suigrače su upoznavati na svakom novom treningu kao i grad u koji sam tek stigao. Misli su mi prvenstveno usmjereno na teren, tamo se uvijek moram dokazivati", zaključio je Lima.


Izdvojeno

Reci što misliš!