Sport / Nogomet

nikola čavlina

Let's get ready to rumble! U Osijek stigao ponajbolji HNL vratar

Let's get ready to rumble! U Osijek stigao ponajbolji HNL vratar

Čavlina u Osijek stiže nakon što je pokazao sjajne partije u dresu Lokomotive

Nogometni klub Osijek potvrdio je veliki transfer. Na vratarsku poziciju stigao je Nikola Čavlina, mladi golman kojeg je nedavno od Lokomotive otkupio Dinamo za 700 tisuća eura.

Drugi je to Čavlina u NK Osijeku budući je njegov otac bio trener vratara za vrijeme mandata Nenada Bjelice i Rene Pomsa, a svim djelatnicima u klubu ostao je u sjećanju kao ponajbolji član tog stožera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ranije ovog tjedna svoj su potpis na ugovore stavili Marko SoldoLuka JelenićPedro Lima i Ricuenio Kewal.

Dinamo je ovoga ljeta iskoristio i aktivirao otkupnu klauzulu koju je prethodno usuglasio s Lokosima i sada je dogovorena posudba u NK Osijek do lipnja 2025. U prošloj sezoni Čavlina je nastupio u 35 službenih utakmica i pritom je 12 puta sačuvao mrežu netaknutom. Po ocjenama mnogih je među najboljim golmanima u HNL-u iako su mu tek 22 godine.

"Posebno sam zahvalan sportskom direktoru Boti na ukazanom povjerenju. Izrazio je veliku želju da me dovede u Osijek, pričali smo dosta o svemu i na meni je bilo jedino da kažem – pristajem. Da, brzo sam se i rado odlučio za tu opciju. Presretan sam što sam došao ovdje jer mi je i otac više puta ispričao sve najbolje o klubu i ljudima koji u njemu rade. Sada je na meni pokazati zašto sam ovdje i zbog čega je direktorov izbor pao na mene", rekao je Čavlina.

„Opus Arena je posebna, a momčad dobro poznajem“

Jasno je da se i od Nikole puno toga očekuje u kontekstu visokih ciljeva i istaknutih klupskih ambicija.

"Sigurno svi zajedno želimo ove sezone ostvariti što veći uspjeh. Osobno ću za ovaj klub davati sve od sebe, pružiti svoj maksimum, kao što sam to činio i do sada u prethodnim klubovima i mislim da neće biti nikakvih problema. Ne sumnjam da ćemo imati što reći i pružiti na terenu i na domaćoj i na inozemnoj sceni", dodaje Čavlina.

Od ovoga ljeta više mu osječki napadači neće biti suparnici, a imao ih je prigodu jako dobru upoznati u proteklom razdoblju. Čavlina ne skriva zadovoljstvo što će sada biti suigrač s onima koji su mu bili opasna prijetnja dok je čuvao mrežu Lokomotive.

"U svakom slučaju, to je istina. Obojica su odlični nogometaši, Anton je zaista veliki potencijal i odličan mladi igrač, a za Ramona mogu samo reći da je dokazana klasa. I ne samo oni, naravno. Momčad općenito dobro poznajem i veselim se što ćemo dalje ići zajedno. A što tek reći za ovaj stadion? Opus Arena je nešto zaista posebno u Hrvatskoj, prava moderna nogometna arena i siguran sam da će navijačka atmosfera i dalje biti prava, a igrači se u takvom ozračju najljepše osjećaju", samouvjereno će nova jedinica osječkog prvoligaša.


Izdvojeno

Reci što misliš!