Sport / Nogomet

rijeka - osijek 2:1

Poraz Bijelo-plavih na Rujevici

Poraz Bijelo-plavih na Rujevici
Nel Pavletić/PIXSELL

U derbiju 8. kola HNL-a Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Osijek sa 2-1 (0-0)

Oba pogotka za Rijeku postigao je Marko Pjaca (48, 55), da bi Petar Pušić (85) ublažio poraz Osijeka koji je ovu utakmicu odigrao jako loše.

Osijek je potpuno podbacio, izgledao je vrlo loše, rijetko je prijetio i teško je izdržavao kada bi Rijeka podigla ritam

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rijeka je bila značajno bolji suparnik u prvih 45 minuta, ali je tu svoju bolju igru materijalizirala tek početkom nastavka. Briljirao je povratnik u HNL, bivši reprezentativac Pjaca koji je svoju ekstra klasu potvrdio s dva sjajna gola.

U 48. minuti Pjaca je primio loptu na više od 30 metara od suparničkog gola, okrenuo svog čuvara Pušića i zatim udarcem sa 25 metara svladao Malenicu.

Još je ljepši bio Pjacin potez u 55. minuti, kada se sjurio po lijevom krilu, ušao u kazneni prostor, tamo se poigrao s Duarteom i Fiolićem, a onda sa 10-ak metara pogodio suprotni donji kut.

Osijek je poraz ublažio pred kraj dvoboja kada je Fiolić u suparničkom kaznenom prostoru pronašao , a ovaj vidio pravodobno utrčavanje Pušića na drugu vratnicu kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi praznu mrežu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Osijek je četvrti na tablici s 11 osvojenih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!