Sport / Nogomet

pobrojani prijestupi

HNS Osijeku odrezao kaznu za utakmicu protiv Dinama

HNS Osijeku odrezao kaznu za utakmicu protiv Dinama
Davor Javorović i Borna Jakšić/PIXSELL

Osijeku su pobrojani svi grijesi, a kazne su zasad izbjegle odgovorne osobe Osijeka

Hrvatski nogometni savez odredio je danas kazne klubovima koji su se ogriješili o pravilnike. Tako je Osijeku pobrojao sve grijehe na utakmici protiv Dinama i ukupno će Osijek platiti 12.300 eura kazne.

Kako su naveli, NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici Osijek - Dinamo domaći navijači u 2. minuti s istočne tribine bacali u teren za igru veći broj predmeta - zgužvane papire u obliku lopte ili aviona, u 34. minuti zapalili dva vatrometa, osam bljeskalica-stroboskopa te dvadeset baklji, dok su gostujući navijači u 64. minuti zapalili 1 baklju, u 76. minuti jednu dimnu bombu i pet bljeskalica-stroboskopa te zbog toga što su domaći navijači s istočne tribine tijekom cijele utakmice gađali predmetima pomoćnu sutkinju Sanju Rođak-Karšić - upaljačima i zgužvanim papirom, te polijevali pivom, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je kažnjen i zbog toga što su u 45. i 45+1. minuti utakmice domaći navijači na istočnoj tribini skandirali sucu utakmice “Cigane, Cigane” te u 90+2. i 90+6. minuti domaći navijači na cijelom stadionu skandirali sucu “Cigane, Cigane”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2.300 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.000 eura.

NK Osijek - GNK Dinamo 2:3 Fotogalerija

Na istoj utakmici kažnjen je i GNK Dinamo jer je na prvenstvenoj utakmici Osijek - Dinamo, gostujuća navijačka skupina BBB u 64. minuti zapalila 1 baklju koja je dogorjela na tribini, u 76. minuti zapalila jednu dimnu bombu i pet bljeskalica-stroboskopa čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura.

HNS pak nije odredio kazne službenim osobama NK Osijeka koji su suprotno pravilnicima komentirali suđenje nakon utakmice.


Izdvojeno

Reci što misliš!