Sport / Nogomet

spor investitora i eurokamena

Stoje radovi na Pampasu: Umjesto radnika, gradilište okupirali zaštitari

Stoje radovi na Pampasu: Umjesto radnika, gradilište okupirali zaštitari
Davor Javorovic/PIXSELL

Investitori, Škola nogometa i tvrtka FM20, preko odvjetničkog ureda Hanžeković&partneri, poslali su svojevrstni ultimatum kojim se od 1. ožujka zabranjuje ulazak radnicima Eurokamena na gradilište

NK Osijek objavio je 1. ožujka kako su jednsotrano raskinuli ugovor  s tvrtkom Eurokamen d.o.o. za izvođenje prve faze radova na izgradnji  novog stadiona na Pampasu i kako će radove nastaviti izvoditi tvrtke Strabag d.o.o. i tvrtke Pharos 95. Kft.

"Investitor žali što što tvrtka Eurokamen d.o.o. neće završiti radove, ali ovakav je potez bio nužan budući da bi zbog dinamike izvođenja radova od strane izvođača bio ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona", rečeno je  u objavi o raskidu ugovora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekivalo se da će brzo doći do nastavka radova od strane novog izvođača, međutim stvar je komplicirana. Oko gradilišta su čak dvije zaštitarske tvrtke. Noky security koji su angažirali investitiori i koji brani ulazak na gradilište radnicima Eurokamena i Bilić-Erić Security koje je angažirao još ranije Eurokamen za osiguranje gradilišta.

Investitori, Škola nogometa i tvrtka FM20, preko odvjetničkog ureda  Hanžeković&partneri, poslali su svojevrstni ultimatum kojim se od 1. ožujka zabranjuje ulazak radnicima Eurokamena na gradilište, piše Telegram.

Radovi na izgradnji stadiona Pampas, siječanj 2021.
važna odluka Raskinut ugovor s Eurokamenom: Strabag preuzima gradilište stadiona

”S ciljem uspješnog dovršetka građevinskih radova stadiona, obavještavano vas da će investitor dopustiti u sljedećih 15 dana pristup gradilištu najviše četiri radnika Eurokamena istovremeno, uz pratnju zaštitara angažiranih od strane investitora, radi odvoza gradilišnih vozila Eurokamena s gradilišta. Ostala oprema Eurokamena bit će demontirana i prevezena na lokaciju koju Eurokamen odredi, u organizaciji investitora”, stoji u dopisu kojeg je, u ime Škole nogometa i tvrtke FM20, potpisala odvjetnica Jasminka Truhar.

Iz Eurokamena odgovaraju  kako je zbog brojnosti i kompleksnosti njihove opreme potrebno između 20 i 30 dana, te 50-ak radnika koji bi taj posao mogli obaviti. Ne protive se raskidu ugovora, ali odbijaju  razlog: probijanje rokova izgradnje. Također, traže da prvo investitor podmiri svoje obveze Eurokamenu za radove izvedene od kolovoza prošle do kraja veljače ove godine, jer u tom razdoblju obavljeni posao nije obračunat, niti plaćen, piše Telegram. Gradilište su voljni napustiti tek nakon podmirenja tih dugova.

Od početka gradnje puno je problema i zastoja u radovima, a kako i kada će ovaj posljednji završiti teško je reći. Vrlo je izvjesno da bi rok završetka stadiona opet mogao biti probijen te da se ni ove godine tamo još neće igrati nogomet.


Izdvojeno

Reci što misliš!