Sport / Nogomet

predsjednik o krizi rezultata i igre

Meštrović: "Fokus je na Pampasu, ali tko ne može podnijeti pritisak, nema mjesta u klubu"

Meštrović:
Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednik NK Osijeka boravio je jučer na utakmici Osijeka i Varaždina, a za klupsku internet stranicu iznio je svoja razmišljanja o trenutnoj sportskoj situaciji. Zanimljivo, dotakanuo se samo odgovornosti igrača, dok je trener i njegov stožer ostao potpuno neokrznut

Predsjednik Nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović došao je na još jednu utakmicu Bijelo-plavih u Gradskom vrtu i svjedočio pobjedi naše momčadi nad Varaždinom. Pritom se osvrnuo na učinak osječkog prvoligaša u drugom dijelu sezone. Naglasio je kako svi u Klubu, u svom djelokrugu rada, moraju davati sto posto, što se odnosi i na upravu kojoj je na čelu, a dakako i na sve igrače i stručni stožer. 

"Pratim svaku utakmicu online kad nisam ovdje i pokušavam svaki put bit ovdje kad god mogu. Bio sam i na sastanku s igračima, ali bih to zadržao unutar četiri zida. Svaki od igrača drugačije podnosi pritisak i neki se znaju s njim bolje, a neki lošije. Na neke ljutnja i sržba djeluju stimulativno, a na neke obrnuto. No, ovo je posao i tko ne može ispunjavati svoje obaveze, ovdje mu nije mjesto. Od mene se očekuje da ispunjavam svoje obaveze 100 posto i zamislite kako bi bilo da ih ispunjavam 50 posto", rekao je Meštrović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuo je kako postoje određene manjkavosti u igri koje su više psihološke nego fizičke i kako rade na tome da ih isprave.

"Kad je netko zločest, treba ga kazniti. Ja sam igračima rekao kako se radi o tri iduće vezane utakmice i očekujem kako ne žele sramiti se proći Osijekom. A znate što to znači. Dojam, a što i obavljanje svog posla za što su itekako dobro plaćeni, a što do sad u ovom klubu često nije bio slučaj. Do kad god oni ispunjavaju svoje obaveze fer, kazne nema. Onog trena kad to ne bude tako, kazne slijede", rekao je predsjednik i istaknuo kako voli što su navijači nestrpljivi i žele rezultat no znakovito je istaknuo i dio razloga zašto je sportski dio trenutno malo u drugom planu.

Pampas u punom fokusu

"Moramo bit iskreni i reći kako je fokus mene i dobrog dijela mojih suradnika, bez obzira koliko mi to htjeli priznati ili ne, fokus je malo odvučen na Pampas. Većinu vremena NK Osijekom meni oduzima Pampas. Sportski rezultat je nešto što je ove sezone, a Pampas je nešto što je idućih 100 godina", rekao je Meštrović i dodao kako Pampas nije alibi, ali i kako bi da nije Pampasa, financijski i u svakom drugom pogledu bili fokusirani na rezultat.

Ipak, istaknuo je kako je vrijeme kad će tomu biti tako jako blizu i kako će svima nama ono što treba, trofej po nekoj pravdi neizbježan u budućnosti.

Meštrović se dotaknuo i skorašnjeg polufinala Kupa Hrvatske i utakmice s Rijekom na Rujevici od koje Osijek i njegovi navijači također puno očekuju. „Rijeka je u prednosti jer je već osvajala Kup, igrat će na domaćem terenu, ali naša prednost može biti u tome što smo željni osvajanja trofeja. Nadam se da ćemo biti uzlaznoj putanji što se forme tiče i da će nam igrači prepoznati šansu koja nam se pruža, posebno jer velika većina njih nije imala priliku držati pokal u rukama“. 

Suci su pod velikim pritiskom

Dosta prašine podiglo se i oko VAR-a i sudačkih odluka koje su u nedavnim susretima neupitno išle na štetu Osječana. Samu svrhu i uporabu VAR-a Meštrović je ocijenio dobrodošlom, no u samoj primjeni je to još jedna zona u kojoj tehnika i dalje sluša čovjeka, pa postoji prostor za nenamjerne pogreške. Za detaljniju ocjenu treba pričekati završetak sezone. Za suce je rekao da su pod velikim pritiskom iz kojega im se događaju pogreške, za koje vjeruje da su nenamjerne. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!