Sport / Nogomet

Bilić izbacio Vidu iz reprezentacije

Bilić izbacio Vidu iz reprezentacije

Domagoja Vidu je stigla kazna za incident u Donjem Miholjcu. Izbačen je iz hrvatske reprezentacije!

Iako je bio na popisu za utakmicu s Gruzijom (3. lipnja), izbornik Slaven Bilić ipak je prekrižio bivšeg igrača Osijeka, sada člana Bayer Leverkusena.

- Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje. Hrvatski reprezentativac mora biti primjer na terenu i izvan njega, i bez obzira na okolnosti, takvo je ponašanje nedopustivo. Ovo je ozbiljna opomena ne samo Vidi, nego svima, i igračima i članovima stožera. Imamo rijetku čast predstavljati našu zemlju, to je najveći privilegij za jednog sportaša, ali istodobno i najveća obveza. Zato ne smije biti popusta prema nikome - stoji u Bilićevom priopćenju. Umjesto Vide, Bilić je za Gruziju pozvao Mladena Bartulovića, iz Dnjipra koji je sezonu proveo na posudbi u Krivbasu.

- Poštujem odluku izbornika i što reći, žao mi je zbog svega. Mogu samo obećati da se ovakvo što više nikad neće ponoviti. Predstoji mi da se što više potrudim, kako na terenu, tako i izvan njega, da me Bilić ponovno pozove u reprezentaciju - pričao je jučer razočarani Vida.

Vida: Nisam se tukao

Nakon incidenta u Donjem Miholjcu, kada je u 7.30 ujutro u pijanom stanju s prijateljima navodno napao skupinu (također pijanih) mladića, Vida se ne skriva. Iznio je svoju verziju događaja.

- Sve je to prenapuhano. Rekao bih po onoj pjesmi 'Laže selo, lažu ljudi'. Prvo su govorili da su svi po bolnicama, sad da nisu. Ponavljam, nikakve tučnjave nije bilo, a da sam sudjelovao u verbalnoj prepirci, to ne mogu poreći - kaže Domagoj.
S obzirom na to da je riječ o mladiću koji je tek počeo izgrađivati svoju nogometnu karijeru, takve stvari mu neće pomoći. Uostalom, nije tajna da je Vida “bekrija”, ali ovaj događaj možda mu promijeni pogled na svijet.

U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne znam što bih rekao osim da mi je žao što sam se našao u središtu te priče. Bio sam u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, ali ponavljam nikoga nisam udarao ili napadao - zaključuje Vida.

Napadao ili ne, u te sate nije primjereno da profesionalac bude “u životu”, pa upravo i kad je na godišnjem odmoru.
Nije Domagoj ni prvi ni posljednji nogometaš koji se našao u toj situaciji. Događa se kada mladi ljudi dođu do velikog novca. Samo treba znati da će mu taj isti svijet koji mu je širom otvorio vrata života, u slučaju ponavljanja sličnih ekshibicija, vrlo brzo ta ista vrata zalupiti pred nosom. A to bi definitivno bila šteta. Najviše za Domagoja samog...

I.Pezelj, D.Keler (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!