Sport / Nogomet

NK Dunav proslavio 80. obljetnicu

NK Dunav proslavio 80. obljetnicu

Nogometaši NK Dunav Dalj proslavili su osam desetljeća postojanja kluba revijalnom utakmicom s nogometašima NK Osijek. Taj je osječki klub, gostujući na nogometnom terenu, uveličao daljskim zaljubljenicima u nogomet i još dva razloga za proslavu - ulazak u viši rang natjecanja i obnovu stadiona.

NK Dunav osnovan je 1931. godine, igralo se na igralištu u Ulici Josipa Kozarca, pokraj starog groblja. Ime se kroz godine mijenjalo, u NK DSK, 1945. godine u NK Omladinac (kada klub prelazi na današnje igralište koje je otvoreno utakmicom s NK Hajduk iz Splita), pa u NK Dalj da bi opet sada dobio svoje prvo ime, prisjetili su se predsjednik Zvonimir Mihić, dopredsjednik Dragan Vulin, tajnik Dario Vulić i blagajnik Marko Stanić, pred brojnom publikom i gostima na svečanom domjenku.

- Pozvali smo NK Osijek da nam uveliča svečanost. Ponosni smo što je, u dvije godine, nova uprava kluba ostvarila dobre rezultate i velike pomake u radu. Obnovili smo stadion, postavili rasvjetu, igrači dobro treniraju, atmosfera je u Klubu jako dobra, osjeti se to na rezultatima. Prošle smo godine bili prvi u Ligi Nogometnog saveza Osijeka bez poraza pa smo ušli 2. županijsku ligu i opet su dobri reultati. Trenutno smo na drugom mjestu s bodom razlike iza prvog - pohvalio se Mihić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U infrastrukturu smo uložili 250.000 kuna, pomogla nam je Općina Erdut, tvrtka Vuković company, poduzeće Čvorkovac i Josip Černik. Planiramo osposobiti i mlađe kategorije igrača, proširiti objekt i napraviti pomoćno igralište za treninge - najavljuju iz Uprave kluba.

[blockquote]PREDANIM RADOM UZDIGLI SE S NOGOMETNOG DNA
”U progonstvu smo 1995. godine osnovali malonogometni klub Dunav, koji se 1998. godine, nakon povratka u Dalj, formirao i ušao u 1. županijsku ligu u kojoj smo igrali pet-šest godina. Zbog nedostatka financijskih sredstava i nepodržavanja struktura pali smo u najniži rang. No s novom Upravom i novim ljudima, mladima i obrazovanim, došli smo do današnjih rezultata. Igrači su većinom iz sela, imamo nekoliko igrača sa strane, ali to su igrači koji su duže vrijeme igrali za nas. Trener je Slobodan Kujavić, koji radi na bazi dobrovoljnog rada kao i mi ostali”, kaže Mihić.[/blockquote]

[important title=NK Dunav - NK Osijek 0:12]Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 0:1 Zahora (8.), 0:2 Prijić (14.), 0:3 Prijić (23.), 0:4 Prijić (28.), 0:5 Novaković (33.), 0:6 Maglica (35.), 0:7 Maglica (41.), 0:8 Ljubojević (48.), 0:9 Lukačević (55.), 0:10 Ljubojević (63.), 0:11 Ljubojević (68.), 0:12 Ljubojević (86.).
DUNAV DALJ: Ilinčić, Ristić, Lučan, Nešić, Valentić, V. Putnik, Turić, Sekeruš, Grozdek, Marković i Antunović. Još su igrali: Jurić, D. Putnik, Dujković, Beretić, Uščebrka, Bralj i Piljić.
OSIJEK: Mikulić, Novaković, Lešković, Aleksić, Bubalo, Glavaš, Maglica, Prijić, Zahora, Barišić i Petričević. Još su igrali: Kardum, Vrgoč, Lukačević, Pušić, Gavrić, Smoje, Babić, Ibriks, Šorša, Ljubojević, Miličević i Pongračić.[/important]

osijek dunav_dalj_495

osijek dunav_dalj_495_2

Darko Pejić (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!