Sport / Nogomet

Kohorta predala Gradu zahtjeve i prijedloge za spas NK Osijek

Kohorta predala Gradu zahtjeve i prijedloge za spas NK Osijek

Nakon simboličnog okupljanja pred Klinikom za psihijatriju osječkog KBC-a, kojim su htjeli javnosti ukazati na stanje oko kluba, navijači Osijeka, zajedno sa novinarima uputili su se pred Gradsko poglavarstvo gdje su uručili Gradu proglas sa prijedlozima i zahtjevima sa spas NK Osijek.

Odustajanjem Nijemaca od kupovine dionica kluba, NK Osijek visi na rubu stečaja više nego ikad. Navijači, koji su već skoro dva mjeseca u bojkotu, nadali su se da će priča s njemačkim investitorima završiti pozitivno i da će to označiti novi početak kluba, no ostali su po tisućiti put razočarani i umjesto svijetle budućnosti, klub je opet zaronio duboko u mrak.

- Bojkot smo ušli prije nekoliko tjedana i u međuvremenu smo stupili u kontakt s čelnicima kluba koji su sazvali orkugli stol, ali do pomaka nikakvih nije došlo, pa smo se obratili vlasniku kluba, gradonačelniku, kojem nudimo suradnju. Ovih dana uslijedilo je višestruko prozivanje Kohorte od strane trenera i gradonačelnika, trenera koji je tek došao i nije nikada prije sudjelovao s ničim u klubu, dok su ostali kupovali dionice, a gradonačelniku smo smješni što tražimo smjenu uprave, a on sam je tijekom svog mandata promjenio više Uprava. Pa nećemo valjda tražiti smjenu Uprave kada u klubu sve štima, tražimo je jer ništa ne valja, rekao je okupljenik novinarima predstavnik Kohorte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zahtjevima navijači traže da se prestane s manipulacijama, da se javno i transparentno izvjesti javnost o stvarnom stanju u klubu, o visini plaća i sklopljenim ugovorima zadnjih godina na štetu kluba.

Također, traže i sazivanje izvanredne skupštine i smjenu aktualne Uprave i Nadzornog odbora uz njihovo privremeno tehničko zadržavanje na funkcijama kao vršitelja dužnosti do imenovanja novih osoba na ta mjesta. Navijači žele i izmjenu statuta kluba, tako da ubuduće jedan član Nadzornog odbora bude predstavnik navijačke udruge "Kohorta Osijek".

Navijači traže da se raspiše novi natječaj koji bi u klub isključio primio profesionalce, a ne ljude koji su "pogodni", te da se natječaj za to provede na profesionalnoj razini na području cijele Hrvatske, ali i da se pozovu zainteresirane osobe iz zemalja Europske unije. Osim profesionalnosti, navijači ističu da te osobe ne smiju bit optuživane i kažnjavane za gospodarski i drugi kriminal te da nisu obnašale nikakve političke dužnosti u RH ili bilo kakve druge funkcije unutar Hrvatskoga nogometnog saveza.

Na kraju proglasa, navijači ističu da cijene dosadašnje napore u pokušaje da se trenutno stanje i budućnost NK OSIJEK učini svijetlijom, ali da neće zatvarati oči pred onim što nije dobro. Također, nude svoje sudjelovanje i pomoć u realiziranju zahtjeva.

KOMPLETAN PROGLAS:

{edocs}2015/kohorta2310.docx,495,400,link{/edocs}

Danas u 18 sati na Gradskom vrtu igraju Osijek i Slaven Belupo. Navijači najavljuju okupljanje u svojim prostorijama od 15 sati te će od tamo krenuti u daljnje aktivnosti. Pozvali su sve simpatizere bijelo-plavih da im se pridruže i dignu svoj glas za spas kluba.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!