Lifestyle / Studentski kutak

Inicijativa osječkog studenta

Svakog dana adventa sretnom dobitniku besplatan obrok u menzi, možete ga osvojiti i vi

Svakog dana adventa sretnom dobitniku besplatan obrok u menzi, možete ga osvojiti i vi
Tomislav Miletić/PIXSELL

Ovaj će student, inače rodom iz Otoka kraj Vinkovaca, tako svaki dan, zaključno s 22. prosincem, izabrati člana grupe te ga darovati ručkom ili večerom u menzi, ovisno o vremenu objeda koje bude dogovorio s pojedinim dobitnikom

Student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Osijeku Dominik Puljiz pokrenuo je svojevrsni ''Menza adventski kalendar'' u okviru kojega će svaki dan, počevši od danas, nasumično odabrati člana svoje Facebook grupe Menza – Dojave Osijek te ga počastiti obrokom u menzi po izboru.

Podsjetimo, Dominik je osnovao grupu krajem ožujka ove godine s ciljem pružanja svim studentima u Osijeku platforme na kojoj mogu slobodno izraziti svoja iskustva i mišljenja o kvaliteti hrane u osječkim menzama. Budući da se sadržaj u grupi u posljednje vrijeme rijetko objavljivao, poduzetan je student odlučio to promijeniti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''S obzirom na to da nije bilo praktički nikakvih aktivnosti i možda je netko nešto objavio jedanput u dva tjedna, znali su me ispitivati 'E, šta ti je s grupom?'. Razmišljao sam, stoga, kako bih mogao preokrenuti tu situaciju. Jedne večeri, kada su neki bili napisali da grupa umire, nisam mogao zaspati i tada mi je, u tri sata ujutro, spontano pala napamet ova ideja'', rekao nam je Dominik te dodao kako ga je na ovaj potez, između ostaloga, potaknulo predstojeće blagdansko razdoblje i vrijeme darivanja.

hrana iz studentske menze
Sa skoro dvije tisuće članova Student medicine osnovao Facebook grupu za komentiranje jela iz osječkih menzi, bečki je 10/10

Ovaj će student, inače rodom iz Otoka kraj Vinkovaca, tako svaki dan, zaključno s 22. prosincem, izabrati člana grupe te ga darovati ručkom ili večerom u menzi, ovisno o vremenu objeda koje bude dogovorio s pojedinim dobitnikom. Ipak, naglašava kako neće moći svaki dan odvesti nekoga na ručak zbog putovanja kući, ali svatko će izvučen, ako ne bude uspio dobiti svoje jelo do Božića, biti počašćen nakon Sveta tri kralja.

Kako biste i vi ostvarili pravo na sudjelovanje i možda pojeli besplatan obrok u menzi u Dominikovom društvu, sve je što trebate učiniti učlaniti se, ako već niste, u Facebook grupu Menza – Dojave Osijek te ''lajkati'' njegovu objavu u kojoj poziva sve zainteresirane da se priključe ovoj svojevrsnoj nagradnoj igri.

Inače, grupi se taman jučer pridružio 4000. član, a spomenuta objava već sada broji gotovo 300 ''lajkova'', pa ne sumnjamo da će Dominik na ovaj način uistinu i uspjeti uljepšati brojnim kolegama studentima božićno razdoblje. Također, vjerujemo kako će ova lijepa inicijativa ne samo dodatno povezati članove njegove Facebook grupe, nego i pridonijeti stvaranju pozitivnog ozračja u osječkoj studentskoj zajednici tijekom nadolazećih blagdana.


Izdvojeno

Reci što misliš!