Lifestyle / Studentski kutak

Sa skoro dvije tisuće članova

Student medicine osnovao Facebook grupu za komentiranje jela iz osječkih menzi, bečki je 10/10

Student medicine osnovao Facebook grupu za komentiranje jela iz osječkih menzi, bečki je 10/10
Facebook

Grupu je osnovao Dominik Puljiz, student treće godine preddiplomskog studija na Medicinskom fakultetu u Osijeku

Prije mjesec dana na Facebooku osvanula je grupa Menza – Dojave, Osijek u kojoj studenti imaju priliku svakodnevno objavljivati fotografije hrane iz osječkih menzi te iznositi svoje zadovoljstvo, ali i kritike na račun pojedinih jela koja tamo konzumiraju. Grupu je osnovao Dominik Puljiz, student treće godine preddiplomskog studija na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

„Glavni je cilj grupe pružiti svim studentima u Osijeku platformu gdje mogu slobodno izraziti svoja iskustva i mišljenja o kvaliteti hrane. Primijetio sam da mnogi studenti često međusobno pričaju o hrani iz menzi, što pozitivno, što negativno, no to uvijek ostaje na toj privatnoj razini. Jednostavnije je pisati u grupi, nego slati mailove i pisma STUC-u”, ističe Dominik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ideja mu je za osnivanjem grupe, tvrdi, došla sama od sebe te ju je odlučio ostvariti u nadi da će se svidjeti i ostalim studentima.

„U posljednje me vrijeme počela zanimati gastronomija i počeo sam obraćati više pažnje na ono što jedem, na kvalitetu samog proizvoda te na način na koji je pripremljen. S obzirom na to da sam student, lako je zaključiti da se najviše hranim u menzama, kamo često odlazim s prijateljima i potom međusobno komentiramo hranu”, navodi.

Dominik je ugodno iznenađen i dosadašnjim odazivom studenata u grupi. Naime, grupa već sada broji gotovo dvije tisuće članova.

„Sve je započelo time što sam pozvao 20-30 svojih prijatelja i poznanika, a ostalo je došlo samo od sebe. U početku sam samo ja objavljivao, no ubrzo su počeli i ostali. Kada sam vidio veliku zainteresiranost, odlučio sam uvesti natječaj za „Objavu mjeseca” gdje pobjednika častim ručkom u menzi. Zainteresiranost je i dalje velika, što vidim po tome što me sve više ljudi svakodnevno ispituje pitanja vezana uz grupu”, opisuje.

FOTO: Screenshot/Facebook

Također, i Dominik često u grupi komentira jela iz menzi, pa mu je tako jedna od najnovijih objava vezana uz bečki odrezak, mesnu štrucu u umaku, krokete i miješano povrće.

„Bečki odrezak i kroketi – 10/10. Obje su komponente jela tople i ukusne. Bečki izvana hrskav, iznutra mekan i sočan – zlatni standard pripreme bečkog odreska. Od kroketa nisam mnogo očekivao, pa su me sigurno zato vrlo ugodno iznenadili. Nisu „šuplji”, potpuno su ispunjeni i kompaktni. Vrlo dobro pohani, kao i bečki, iznutra mekani i kremasti, a izvana blago hrskavi. Ovo me potaknulo na to da češće dolazim i na večeru u menzu”, glasi njegova objava.

zdravko čutura
razgovor s voditeljom kuhinje restorana campus "Osječki studenti jedu raznoliko, ali ipak najviše preferiraju pohano''

Primijetio je da se u grupu već učlanilo i nekoliko djelatnika STUC-a. Osim toga, kratko je popričao s blagajnicama koje su mu rekle da znaju za grupu.

„Drago mi je da su djelatnici STUC-a uočili grupu jer tako dolazi do izravnije izmjene informacija s njima. Vjerujem da će to u budućnosti podići kvalitetu hrane jer oni mogu jasno vidjeti koje obroke hvalimo, a koje ne pa će znati što treba poboljšati. Od toga će profitirati svi trenutni studenti, ali i oni koji će to tek postati”, zaključuje Dominik.


Izdvojeno

Reci što misliš!