Lifestyle / Studentski kutak

Poskupila hrana u studentskim menzama

Poskupila hrana u studentskim menzama

Jučer je na svim Sveučilištima u Hrvatskoj započela nova akademska godina, a istovremeno s time na snagu je stupio i novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata.

Po novom pravilniku, cijena obroka povisuje se s 16,7 kuna na 22,6 kuna, s tim da će studenti plaćati 6,5 kuna, a ostalo će se subvencionirati. Ova cijena uključuje juhu, glavno jelo s prilogom i desert složenih u nekoliko različitih menia (vidi pravilnik op.a.). Podsjetimo do sada su studenti umjesto 6,5 kuna plaćali 4,4 kune.

U Ministarstvu kažu kako se cijene nisu mjenjale 10-ak godina pa je ovo usklađenje bilo nužno. Studentima će se ponuditi zdravija i nutritivno usklađenija prehrana s uključenih manje deserata, a svako Sveučilište dužno je svojim studentima ponuditi barem 15 različitih menija svaki tjedan.

2429f5b69c999e413e114ccf957f64c7.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poskupjela su i neka od omiljenih jela studenata pa su tako primjerice pizza i hot dog sada 4 kune, a hamburger 5,50 kuna nakon što Ministarstvo pokrije 50% troškova za jela izvan menija.

Također ni kava se više ne može kupiti po subvencioniranoj cijeni, ostala je samo bijela kava u sklopu menija.

Iznos na X-icama ostati će isti, a stanje možete u svakom trenu provjeriti uz korištenje aplikacije X-ica. Novost je i da će se iznos dostupan na X-ici poništavati svakog tjedna, umjesto jednom mjesečno.

Ponudu i menije možete pogledati u dokumentu u prilogu:

 

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!