Lifestyle / Ostalo

Raznovrsne aktivnosti

Ljetni praznici u gradu na Dravi: Donosimo kako i gdje djeca mogu provesti slobodno vrijeme

Ljetni praznici u gradu na Dravi: Donosimo kako i gdje djeca mogu provesti slobodno vrijeme
Dubravka Petrić/PIXSELL

Od sportskih kampova, preko kreativnih radionica, pa sve do ljetnih škola, svaki mališan može pronaći nešto što će mu uljepšati i ispuniti slobodno vrijeme

S obzirom na to da je školska nastava završila prije tjedan dana, djeca imaju mnogo više slobodnog vremena u kojemu mogu birati kako će ga provesti. Srećom, u Osijeku postoje brojne ustanove s organiziranim i već tradicionalnim aktivnostima kojima učenici, ali i predškolci mogu upotpuniti svoje ljetne praznike, a da nije riječ samo o odlascima na kupanje.

Ljetna škola u Zoološkom vrtu

Među njima je Zoološki vrt Osijek koji za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i ove godine organizira Ljetnu školu u trajanju od 1. srpnja do 16. kolovoza, i to svakim radnim danom od devet do 13 sati, osim na blagdan i praznik 5. i 15. kolovoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim činjenice kako je Zoološki vrt već sam po sebi ispunjen brojnim novim sadržajima kao što su pizza automat, prostor za fotografiranje i ugostiteljski objekti, ljetna će škola biti obogaćena dodatnim radionicama te neposrednim kontaktom sa životinjama, uz stručno vodstvo i obrokom za svako dijete.

Tjedna cijena za jedno dijete iznosi 50, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji (braća i sestre) cijena 20 eura. Dnevna pak cijena za svako dijete iznosi deset eura. 

Zanimljivo je i to da djecu u ljetnu školu možete prijaviti na jedan cijeli tjedan, ali i na svega jedan dan. Prijaviti ih možete online ili pozivom na broj 031 285 234.

Uskrsni ponedjeljak u osječkom ZOO vrtu 2024.
potrebna rezervacija Ljetna škola i ove godine u ZOO vrt Osijek

Sportsko ljeto na Sokolu

Još jedno tradicionalno događanje za djecu, no u dobi od pet do 12 godina svakako je i Sportsko ljeto na Sokolu – powered by Zagrebačka banka. U pitanju su aktivnosti koje se provode kroz petodnevni boravak u vrhunskom sportsko-rekreacijskom objektu Sokol Centar Osijek (Kralja Zvonimira 5).

Ovogodišnji će ljetni kamp biti obogaćen novim, ali i već odlično prihvaćenim aktivnostima poput posjete Zoološkom vrtu, igara u Drvenparku, osnova parkoura i radionica o zdravoj prehrani. Uz sve navedeno, program će obuhvatiti i tradicionalne sportske aktivnosti poput gimnastike i plivanja.

Događanje će se održati u tri termina, među kojima je ostao slobodan onaj posljednji u razdoblju od 8. do 12. srpnja. Kotizacija za kamp iznosi 70 (pet dana – poludnevni boravak do 12 sati) ili 120 eura (pet dana – cjelodnevni boravak do 15 sati). U tu su cijenu uključeni korištenje svih planiranih sportskih sadržaja, materijali za kreativne radionice te obroci (užina u oba boravka te ručak u cjelodnevnom boravku).

Prijave se provode putem poveznice, dok je dodatne informacije moguće dobiti na broju 099 369 01 55 i e-mail adresi [email protected].

sib
tri termina Počeli upisi na Sportsko ljeto na Sokolu

Ljeto s Franom

Francuska alijansa Osijek i ove je sezone otvorila upise u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od sedam do 12 godina. Riječ je o programu ''Ljeto s Franom'' koji će se održavati od 24. lipnja do 19. srpnja, od ponedjeljka do petka od 7,30 do 16,30 sati. Međutim, ostao je slobodan još samo posljednji termin u tjednu od 15. do 19. srpnja.

Aktivnosti se odnose na druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog jezika, ručak i užinu te jezične, likovne, filmske i ostale tematske radionice. U pratnji animatora i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Prijave se na program provode online, a za dodatne informacije nazovite broj 031 358 979 ili pošaljite upit na e-mail adresu [email protected].

francuska alijansa djeca druženje
24. lipnja do 19. srpnja Francuska alijansa Osijek upisuje djecu u novi program tijekom ljetnih praznika

Ljetni sportski kamp Srednjika 2024.

Školski športski savez grada Osijeka, u suradnji sa Zajednicom osječkog sporta i ove godine organizira Ljetni sportski kamp pod nazivom ''Srednjika 2024.'' koji će se od 24. lipnja do 19. srpnja upriličiti ne samo na Srednjoškolskom igralištu, nego i u ostalim sportskim objektima grada Osijeka.

Iako je događanje organizirano u četiri termina, ostala su slobodna još dva, i to ona u razdoblju od 8. do 12. srpnja i od 15. do 19. srpnja. Pravo na prijavu imaju sva djeca godišta 2010. – 2015., s prednošću upisa djece s prebivalištem na području grada Osijeka i djece polaznika redovne osnovne škole s područja grada Osijeka.

Prijave se podnose na poveznici. Nakon izvršene prijave, roditeljima, odnosno skrbnicima će putem maila biti dostavljena ostala dokumentacija poput ugovora i privole. Cijena je programa po osobi 60 eura, a u njega su uključene sljedeće stavke:

  • autobusni prijevoz do sportskih objekata koji se koriste u programu
  • doručak i ručak
  • troškovi trenera sportova u Kampu (tijekom Kampa polaznici će proći osnove 15-ak sportova)
  • pet ulaznica na Gradske bazene
  • animacija i skrb polaznika
  • uključivanje u dodatne edukacijske programe (biciklijada, sportsko-rekreacijske igre na otvorenom i u vodi, nutricionistička i ostala predavanja)
  • majica i kapa s logom kampa
  • bidon za vodu.

Za više informacija nazovite broj mobitela 091 220 86 56 ili se javite na e-mail adresu [email protected].

Krcata 'Srednjika': Osječani trčali, igrali nogoš, basket...
24. lipnja do 19. srpnja Još uvijek ima slobodnih termina na Ljetnom sportskom kampu ''Srednjika 2024.''

22. Ljeto u Domu tehnike

Još je jedno u nizu tradicionalnih događanja za djecu u ovom razdoblju 22. Ljeto u Domu tehnike koje od 24. lipnja do 30. kolovoza za učenike osnovnih škola organizira Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka u suradnji s udrugama tehničke kulture.

Cilj je programa kreativno i produktivno korištenje slobodnog vremena u ljetnim mjesecima, pa su i programi osmišljeni tako da se učenicama i učenicima osnovnih škola na zabavan način približi tehnička kultura kako bi kasnije mogli samostalno usavršavati svoje znanje kroz programe u Centru tehničke kulture. Aktivnosti se odvijaju pet dana u tjednu, od ponedjeljka do petka u vremenu od devet do 12 sati.

Uplata je za jedan program 20 eura, a kako biste zadržali mjesto na odabranoj radionici, istu je potrebno uplatiti najkasnije 48 sati nakon primitka sms obavijesti o izvršenom upisu. U slučaju odustajanja od upisane radionice, pravo na povrat uplaćenih sredstava moguće je ostvariti ukoliko odustajanje najavite pet radnih dana prije početka održavanja radionice.

Prijave se provode u tajništvu Doma tehnike do popunjenja skupina, Trg J. Križanića 1, svakim danom od devet do 11 sati, telefonom na 031 327 623 ili porukom na e-mail adresu [email protected]. Više informacija o trenutno dostupnim radionicama pročitajte ovdje.

stem oš august šenoa radionica
24. lipnja do 30. kolovoza Prijavite svoje dijete na program 22. Ljeta u Domu tehnike

Ljeto u Dokkici

U konačnici, svoja je vrata za djecu tijekom ljeta otvorio i Dječji kreativni centar Dokkica koji od 24. lipnja do 2. kolovoza organizira ljetni sportski kamp te igraonicu za predškolce i školarce.

Program traje šest tjedana, a roditelji mogu birati tjedni (petodnevni) paket ili više njih. Aktivnosti će se provoditi u vremenu od 7,30 do 16 sati te uključivati različite zabavne, kreativne i edukativne aktivnosti te doručak, ručak i dvije užine (između doručka i ručka i poslije ručka).

Cijena dnevnog boravka za jedan tjedan (pet radnih dana; pon – pet) iznosi 120, a cijena poludnevnog boravka za jedan tjedan (pet radnih dana; pon – pet) 100 eura. Prijave se provode online.

Osim kampa, Dokkica pod vodstvom profesionalnog sportaša i dječjeg sportskog trenera organizira i sportsku igraonicu za predškolce i školarce, i to u dva termina, odnosno od 1. do 5. srpnja i od 8. do 12. srpnja.

Program je usmjeren na sportske igre i poligone u senzornoj sobi i na otvorenom prostoru – u Sretnom dvorištu Dokkice. Prijave se zaprimaju putem poveznice, dok petodnevni program iznosi 40, a dnevno sudjelovanje osam eura.

Za ostale informacije kontaktirajte Dokkicu na broj telefona 031 782 454 ili na e-mail adresu [email protected].

dokkica ljetni party
24. lipnja do 2. kolovoza Dokkica organizira dječji ljetni sportski kamp te igraonicu za predškolce i školarce

Uz toliko raznovrsnih aktivnosti, osječka djeca sigurno neće imati dosadne ljetne praznike. Od sportskih kampova, preko kreativnih radionica, pa sve do ljetnih škola, svaki mališan može pronaći nešto što će mu uljepšati i ispuniti slobodno vrijeme. Ovi programi ne samo da pružaju zabavu, već i omogućuju djeci da steknu nove vještine i prijateljstva.


Izdvojeno

Reci što misliš!