Lifestyle / Ostalo

vinkovci i okolica

Ana veselim duhom oduševila ekipu i zaradila 37 bodova! Najkritičniji je bio Antonio, a najstroža - Carla!

Ana veselim duhom oduševila ekipu i zaradila 37 bodova! Najkritičniji je bio Antonio, a najstroža - Carla!

Počeo je novi tjedan Večere za 5, a i ovoga puta kuha se u Slavoniji

Umirovljenica Ana Križak ugostila je protukandidate prvog dana vinkovačkog tjedna 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je visokih 37 bodova! Dok su Stjepan i Ivan ocijenili Anu čistim desetkama, mlađi kandidati bili su nešto zahtjevniji pa su domaćici dali osam i devet bodova. Carla je osmicu udijelila jer je smatrala da je Ana trebala napraviti kompliciranije jelo, a Antonio je, pak, devetku Ani dao zbog predjela.

Pripravu večere Ana je započela desertom naziva 'Brazilska poslastica'. "Tu sam ja na svom terenu, volim brazilske poslastice", komentirao je Stjepan. Ana je uskoro konkretnije otkrila što pravi - radilo se o poznatom kolaču - lambadi. Za glavno jelo, spravila je Ana 'Šarmirance'. "To bi moglo biti šarmiranje s mljevenim mesom i pireom, možda umakom od šampinjona", komentirao je Ivan. Donekle je bio u pravu, Ana je goste odlučila šarmirati sarmom! Uz sarmu, domaćica je spravila i faširance. Za predjelo, Ana je spravila 'Pohano iz vrta'. "Malo je zagonetno, možda ima i karfiola, po meni bi moglo biti nešto dobro", otkrio je Ivan. Uskoro je domaćica ispohala celer i složila slavonsku platu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon priprave jela, Ana se okrenula pripremi za dolazak gostiju, a kandidati su se za to vrijeme, putem do Cerne, upoznali. Ekipu je Ana dočekala uz prigodne aperitive - orahovac, medicu i rakiju. "Odabrao sam medicu, bila je baš onako prava domaća, baš je bilo dobro", pohvalio je Stjepan aperitiv. Uz piće, ekipi je ponudila i kiflice. "Kiflice su bile vrh vrhova", zaključio je umirovljeni profesor tjelesnog odgoja.

Uslijedilo je predjelo 'Pohano iz vrta'. Pohani celer i suhomesnati proizvodi stiglo su prvi pred ekipu. Ekipe se celer dojmio, Ivan je otkrio da mu je bio sjajan, a složila se i Carla. Stjepan je pohvalio suhomesnate proizvode.

'Šarmiranci' su uskoro stigli u vidu sarme, faširanaca i pirea. "Baš domaće, nema gospodsko, baš sve slavonsko, domaće, vidi se da je izvorno", pohvalio je servis glavnog jela Stjepan. Antonio baš i nije bio oduševljen temama tijekom večere, no jela su mu se svidjela. "Faširanci, sarma i pire su bili odlični, nisam imao zamjerku", zaključio je mladić.

Desert je zaključio večeru kod vesele Ane - stigla je ekipi 'Brazilska poslastica'. "Bio je baš lijep, šaren i lijepo ukrašen", komentirala je Carla. "Previše je čokolade bilo na tanjuru", dodao je Antonio. Večer je domaćica zaključila prigodnim poklonima i glazbenim iznenađenjem - 'Birtašima'. "Iznenađenje vrh vrhova", pohvalio je Stjepan iznenađenje, a složio se i Ivan. Večerom je Ana bila zadovoljna pa se ekipa u veselom tonu rastala nakon prve večeri.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!


Izdvojeno

Reci što misliš!