Lifestyle / Ostalo

na portalu gradonačelnik.hr

Počeo je izbor za Najljepši advent 2023.!

Počeo je izbor za Najljepši advent 2023.!
Gradonacelnik.hr

Od slavonskih gradova i općina ove godine u izboru su Virovitica, Vukovar, Đakovo, Našice, Nova Gradiška, Vinkovci, Beli Manastir, Pleternica, Valpovo, Županja, Ernestinovo i Velika

Krenuo je treći izbor za Najljepši advent kojega i ove godine na provodi poortal Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta! Za titulu najljepšeg ove se godine natječu 62 adventa, odnosno 47 gradova i 15 općina.

Kao i prošle godine, pobjednici se biraju u četiri kategorije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izabrat ćemo najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima.", poručuju organizatori.

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 11 gradova: Crikvenica, Daruvar, Đakovo, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Poreč, Sinj, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječe se, pak, 20 gradova: Beli Manastir, Cres, Čabar, Čazma, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Komiža, Krk, Lepoglava, Mursko Središće, Novi Vinodolski, Oroslavje, Otočac, Pleternica, Rab, Slunj, Trilj, Valpovo, Vrgorac i Županja

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 15 općina: Bale, Baška, Beretinec, Bibinje, Ernestinovo, Jasenice, Konjščina, Lovran, Mače, Medulin, Motovun, Perušić, Petrijanec, Velika i Zlatar Bistrica. 

Pobjednik se bira lajkanjem na Facebook stranici Gradonačelnik.hr. Glasovanje traje do 5. siječnja u podne.

"Ovdje naglašavamo da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će  – kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice."

Počeo voziti panoramski kotač u Osijeku
završeno glasovanje Gotovo je! Osijek ima najbolji advent u Hrvatskoj!

Podsjetimo, lani su pobjede odnijeli slavonski adventi – Osijek, Vinkovci, Županja i Velika.


Izdvojeno

Reci što misliš!