Lifestyle / Ostalo

Različiti planovi

Doček Nove godine kod Osječana: Preferiraju kućna druženja, klub ili odlazak u inozemstvo

Doček Nove godine kod Osječana: Preferiraju kućna druženja, klub ili odlazak u inozemstvo
Ivica Benić/SiB.hr

Dok neki preferiraju kućni doček koji očito ima svoj šarm čak i među pripadnicima mlađe populacije, drugi ističu nedostatak privlačnih opcija u ponudi za doček Nove godine u Osijeku

Bliži se jedna od najljepših noći u kojoj ćemo ispratiti staru, 2023. i ući u novu, 2024. godinu. Mnogi se Osječani već pripremaju za njezin doček, pa među njima ima raznolikih mišljenja o ponudi za proslavu. Provjerili smo, stoga, kako mladi planiraju dočekati Novu godinu te što misle o ovogodišnjoj ponudi dočeka u gradu na Dravi.

Prema riječima naših sugovornika, ovoga će Silvestrova mnogi Osječani, a posebice pripadnici mlađih generacija, izabrati ostati kod kuće. Jedna je od njih Iva (24) koja je, radi privatne situacije, još prije mjesec dana odlučila da će navedenu večer provesti s društvom u kućnom izdanju. Upravo stoga nije ni istraživala ovogodišnju ponudu dočeka u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, Andrea (25) kaže kako bi voljela 2024. godinu dočekati u Kafanici budući da tamo i inače izlazi, no ne bi imala ništa protiv kućne proslave koju prakticira već nekoliko godina zaredom. Ovogodišnja joj se ponuda, govori nam, doima slaba.

Bogat izbor Popis svih mjesta i programa dočeka Nove godine 2024. u Osijeku

''Prijašnjih je godina gotovo svaki ugostiteljski objekt u gradu nešto organizirao za doček, čak do te mjere da nisi znao što izabrati. Ovoga je pak Silvestrova, čini mi se, izbor mnogo oskudniji'', tvrdi za SiB.hr.

S Andreom slaže se i Dajana (25) koja također planira upriličiti kućni doček, i to s osmero ljudi. Tvrdi da se razlog tome ponajviše temelji na tome da možete jesti i piti bez ''guranja'' s drugim osobama i glazbe koja vam se ne sluša. Osim nedovoljne ponude, kaže kako su i cijene proslave u klubovima ''otišle u nebesa'', što joj je još jedan od motiva za ostanak kod kuće.

Ipak, postoje i suprotna mišljenja te oni koji će Novu godinu dočekati u različitim osječkim ugostiteljskim objektima. Među njima je Pavo (27) koji će novogodišnju večer provesti u Gastro pubu Bulart. Također, sviđa mu se i ovogodišnja ponuda dočeka te smatra kako sadrži za svakoga ponešto, a prihvatljive su mu i cijene pića.

Noćni izlazak Tvrđa
U skladu s trendovima Noćni život u Osijeku: Nakon korone manje se izlazi, a i dalje prevladavaju narodnjaci

Navedene će se noći, u krugu prijatelja u Merlonu, proveseliti Domagoj (25), ističući kako su se prekasno dogovorili za mjesto proslave, a i klubovi se, prema njegovom mišljenju, nisu previše oglašavali po pitanju ovogodišnjih dočeka. Dok je prošlu godinu čekao s obitelji i uz glazbeni program na televiziji, Ivenu (27) ovoga je Silvestrova destinacija Exit.

''Trebao sam ići na Trg s legama jer smo kasno krenuli planirati doček, ali su legu DJ-a zamolili da pušta glazbu u jednom osječkom klubu te je zato doček na Trgu ipak otpao'', priča nam Iven te dodaje kako ponudu lokacija za proslavu drži jednakom kao i prošle godine, dok se jedina razlika očituje u otvorenju nekoliko novih ugostiteljskih objekata.

Tradiciju čekanja Nove godine na Trgu ovoga će Silvestrova zadržati Luka (25), iako ove sezone nije riječ o Trgu Ante Starčevića, nego o Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Ipak, vjeruje da će se, uz ekipu i Parni valjak u novom izdanju, ponovno stvoriti pozitivna novogodišnja atmosfera među Osječanima.

U Tvrđi Osječani dočekat će Novu godinu uz Parni valjak i Miju Dimšić

Neki pak sugovornici planiraju dočekati Novu godinu izvan grada, pa čak i izvan zemlje, neovisno o ponudi u rodnom im Osijeku. Nakon 11 godina, Leo (31) iskoristit će blagdane, a tako i novogodišnju večer kako bi posjetio sestru i nećaka u Irskoj.

Iako je prethodnih godina čekao Novu na različite načine, odnosno i u klubovima, i u kućnim izdanjima, Petar (26) godinu 2024. također planira dočekati izvan Hrvatske, iako još nije odredio točnu lokaciju za to.

''Nikada nisam otputovao negdje tada pa bih ju volio tako proslaviti. Međutim, što sam stariji, tako sve više uviđam kako doček Nove godine ne smatram nečim značajnim. Više sam za dobro i kvalitetno provođenje vremena s bliskim ljudima, za što realno ne treba čekati posebnu prigodu'', zaključuje.

Noćni izlazak Tvrđa
Različita iskustva Kako i koliko su mladi izlazili ranije, a kakvo je stanje danas? Evo što kažu studenti viših godina i bivši studenti

Dok neki preferiraju kućni doček koji očito ima svoj šarm čak i među pripadnicima mlađe populacije, drugi ističu nedostatak privlačnih opcija u ponudi za doček Nove godine u Osijeku, potičući razmišljanje o mogućim poboljšanjima. S druge strane, neki planiraju odlazak u inozemne krajeve na proslavu, neovisno o raznolikosti novogodišnje ponude u gradu na Dravi.


Izdvojeno

Reci što misliš!