Lifestyle / Ostalo

Zimska idila na ledu

Usporedili smo ponudu i cijene klizanja u Osijeku s ostatkom Hrvatske, evo gdje je najjeftinije

Usporedili smo ponudu i cijene klizanja u Osijeku s ostatkom Hrvatske, evo gdje je najjeftinije
Ivica Benić/SiB.hr

Ovogodišnju ponudu klizanja kao jedne od omiljenih zimskih aktivnosti nude ne samo Osijek, nego i brojni slavonski gradovi, što u okviru Adventa, što zasebno u određenoj ustanovi

Klizanje je i ove zimske sezone, uz brojna adventska događanja, popularna i nadasve zabavna aktivnost pripadnicima svih generacija ne samo na području Slavonije i Baranje, nego i cijele Hrvatske.

U Osijeku je klizanje ponovno organizirano u Sokol centru koji već desetak dana pruža uživanje na ledu svim svojim posjetiteljima. Podsjetimo, riječ je o najvećem klizalištu u regiji s površinom od 1500 m² na koje istovremeno može stati čak 400 klizača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako prošle, tako i ove godine klizalište na Sokolu nudi mnoštvo sadržaja, među kojima je potrebno istaknuti gastronomski kutak, Ledenu kolibu, mjesto za fotografiranje i priliku za organizaciju privatnih domjenaka. Među sadržajima za djecu ističe se pak tradicionalni zimski kamp naziva ''Sportska zima na Sokolu'' namijenjen svim osječkim vrtićarcima i osnovnoškolcima u dobi od pet do 12 godina. Navedeni će se kamp održati u dva termina – od 26. do 30. prosinca te od 2. do 6. siječnja.

za vrtićarce i osnovnoškolce Stiže najbolji zimski kamp za djecu - Sportska zima na Sokolu!

''Iako ćemo provoditi različite aktivnosti s djecom poput gimnastike, plivanja te različitih kreativnih radionica i timskih igara, naglasak će biti na klizanju'', rekao je Vladimir Mađarević, ravnatelj Sokol centra za SiB.hr te pozvao roditelje na to da prijave svoju djecu na kamp budući da im on, između ostaloga, donosi kvalitetno provedene zimske praznike, stjecanje novih znanja i vještina, sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima te, u konačnici, socijalizaciju s vršnjacima.

Klizalište je pak svim ostalim građanima dostupno od ponedjeljka do petka od 12,40 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 9,20 do 22 sata, što će trajati sve do 31. siječnja, kada je planirano njegovo zatvaranje.

Cijene se klizanja pak, u odnosu na one iz prethodne sezone, nisu drastično povisile, već samo zaokružile. Dok je prošle godine klizanje na Sokolu u trajanju od sat vremena koštalo 25, a najam klizaljki 15 kuna, ove sezone za uživanje na ledu na istom mjestu trebate izdvojiti 3,50, a za korištenje klizaljki dva eura.

Najmlađim je klizačima na raspolaganju i pomoć u obliku ''pingvina'' koji su prošle godine koštali 30 kuna, dok su ove sezone dostupni po cijeni od četiri eura. Klizači sa svojim klizaljkama mogu ih donijeti na oštrenje koje će platiti 5,50 eura, za razliku od prethodne sezone, kada se isti postupak naplaćivao 40 kuna.

Klizanje na Sokolu
20. prosinca Besplatno klizanje na Sokolu sljedeće srijede

Ovogodišnju ponudu klizanja kao jedne od omiljenih zimskih aktivnosti nude ne samo Osijek, nego i brojni slavonski gradovi, što u okviru Adventa, što zasebno u određenoj ustanovi.

Na đakovačkom je Trgu J. J. Strossmayera tako klizalište površine 300 m² otvoreno svakim danom od 13 do 21 sat sve do 7. siječnja, a za klizanje na tom mjestu, u koje je uključeno i najam klizaljki, trebate izdvojiti dva eura. Najmlađima pak možete kupiti medu ili tuljana po cijeni od 1,50 eura.

Jučer se pak otvorilo gradsko klizalište u slavonskobrodskoj Tvrđavi koje se prostire na 800 m² i nudi klizanje svakim danom od 11 do 22 sata po cijeni od tri eura, uz najam klizaljki koji, kao i dodatne usluge poput najma pomagala za klizanje i pratnje za djecu, morate platiti jedan euro. Podsjetimo, prošle je godine na istom mjestu klizanje koštalo 20, a najam klizaljki i druge spomenute usluge 10 kuna.

Klizalište Sokol
Popularna zimska aktivnost Ponuda klizanja u hrvatskim gradovima: Osječko klizalište među najvećima

Klizalište je do 7. siječnja otvoreno i na prostoru bivšeg Atletskog stadiona u Požegi, a radno mu je vrijeme svakim danom od 10 do 21 te vikendom od 10 do 22 sata. Cijena najma klizaljki i klizanja na navedenoj lokaciji u trajanju od 30 minuta iznosi jedan euro.

Ista je cijena klizanja u trajanju od 30 minuta i na popularnom Adventu u Shhhumi u Velikoj, iako tamo najam klizaljki košta dva eura.

Advent u Velikoj 2022.
čarobna shhhuma Provjerili smo zašto je mnogima Advent u Velikoj najljepši u Slavoniji

U Vinkovcima ove je godine klizalište smješteno na novu lokaciju – ispred Gradske knjižnice te je otvoreno radnim danom od 10 do 22 i vikendom od 10 do 23 sata, sve do 7. siječnja. Klizanje ćete tamo, kao i najam klizaljki, platiti jedan euro, dok je prošle godine uživanje na ledu na spomenutom mjestu koštalo deset, a najam klizaljki pet kuna.

S druge strane, vukovarsko je klizalište, kao i prošlog prosinca, zadržalo tradiciju besplatnog klizanja i najma klizaljki za sve svoje posjetitelje, sve do 31. siječnja.

Advent u Vinkovcima 2023. Fotogalerija

Na nekoliko različitih lokacija moguće se klizati u Zagrebu, među kojima su ove godine Velesajam, Ledeni park, Šalata, Family Mall, Supernova i Z Centar. Ovisno o terminu i lokaciji, cijene se klizanja, kao i najma klizaljki, kreću u rasponu od tri do pet eura, a tako je bilo i prošle godine.

Međutim, studenti, umirovljenici, branitelji i korisnici ostalih pogodnosti mogu se klizati i po nižoj cijeni, odnosno za čak 2,70 eura, što u Osijeku nije slučaj, nego je cijena klizanja jednaka za sve.

usporedba advenata
Prisutno poskupljenje Od Osijeka do Splita: Usporedili smo cijene Adventa u Tvrđi s onima u ostalim velikim hrvatskim gradovima

Slične su cijene klizanja i u gradovima na jadranskoj obali koje se također nisu pretjerano mijenjale. Tako je na splitskim Prokurativama i Mertojaku i dalje moguće klizati po cijenama koje, kao i u Zagrebu, variraju od tri do pet eura, ovisno o razdoblju klizanja, dok se najam klizaljki naplaćuje po cijeni od jednog do dva eura.

Ipak, za 1,5 euro u odnosu na prošlu godinu cijene je klizanja i najma klizaljki povisila Rijeka. Tako se u njezinom klizalištu ''Morska pahuljica'' klizanje u trajanju od sat vremena naplaćuje četiri, a najam klizaljki dva eura. U Opatiji i Dubrovniku pak 45 minuta klizanja također košta četiri eura, no u tu je cijenu uključeno korištenje klizaljki.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Čarolija klizanja ove sezone vidljivo osvaja srca ne samo Slavonaca, već i stanovnika cijele Hrvatske. Ipak, ponuda i cijene klizanja i najma klizaljki variraju, ovisno o lokaciji i razdoblju održavanja, no i dalje su pristupačne u odnosu na prethodnu sezonu.

Najjeftinije je klizanje svakako u okolnim mjestima poput Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Velike i Vinkovaca te iznosi od jednog do dva eura, dok je u Vukovaru besplatno. S druge strane, u Zagrebu i primorskim gradovima cijene se navedene zimske aktivnosti penju i na pet eura, pa možemo zaključiti kako se Osijek, u usporedbi sa svim ovim mjestima, nalazi u zlatnoj sredini, održavajući cijenu klizanja u iznosu od tri do četiri eura.

Klizanje na Sokolu Fotogalerija

Ipak, budući da klizanje istovremeno uključuje i niz drugih aktivnosti poput druženja s obitelji i prijateljima te provođenja vremena na otvorenom, i ove godine potičemo sve građane na to da sudjeluju u ovoj omiljenoj zimskoj aktivnosti, neovisno o njezinim cijenama.


Izdvojeno

Reci što misliš!