večera za 5 na selu
Desert s pepelom, jelo iz ćupa i pašteta od čvaraka: Sanjin jelovnik iznenadio goste i donio joj dobre ocjene
Prva večera u baranjskom tjednu prošla je u ugodnoj atmosferi, a domaćica se potrudila oko pripreme pravih tradicionalnih jela, što su gosti pohvalili
U ponedjeljak navečer Sanja je večeru pripremala kraj Dunava, u vikend-naselju Puškaš, gdje je i ugostila ovotjedne kandidate – mladu konobaricu Sarah, umirovljenicu Jolanku, umirovljenika Stipu i njegova unuka i studenta Filipa. Goste je dočekala domaćom rakijom od višnje i likerom od oraha, a za predjelo je poslužila Baranjsku paštetu – paštetu od čvaraka, koju su svi pohvalili.
„Oko Baranjske paštete sam se najviše strašio što će to biti, ali oduševio me spoj tradicionalnih namirnica i jako mi se svidjelo“, priznao je Filip, koji je čak morao dovršiti i porciju svog djeda jer on nije mogao sve pojesti, no to mu nije teško palo.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
-
Kartonska Lepa Brena i duo sa sintesajzerom digli atmosferu kod Katarine! Iako su svi bili zadovoljni, Marina je dala svega sedam bodova
Ćup iznenađenja bilo je glavno jelo, što je zapravo bio grah sa slaninom i suhim mesom te povrćem, skuhan u starom zemljanom ćupu, koji se u Sanjinoj obitelji prenosi već generacijama. S obzirom na to da se danas vrlo rijetko kuha u ćupu, domaćica je tako htjela svojim kandidatima pokazati nešto drugačije i starinski način kuhanja. Njezin potez je oduševio goste te im se svidjelo jelo iz ćupa iako Jolanka smatra da je grah preteška namirnica za večeru.
Za desert je poslužila Rezance s pepelom – ime koje je mnoge zbunilo, a riječ je zapravo o tradicionalnoj slastici u Baranji - slatkim domaćim rezancima s makom.
„Malo je bilo jednostavno servirano, mogao se možda staviti još pekmez od šljiva, ali bio je ukusno i dobro odrađeno“, kazala je Jolanka, a Stipan je pohvalio Sanju na hrabrosti jer je prva kuhala i probila led.
Nakon deserta došao je red da gosti ocijene Sanjinu večeru. Filip joj je dao ocjenu 8 te je istaknuo kako ga je najviše oduševilo predjelo. Ocjenu 8 dao je i njegov djed Stipo, koji smatra da je to realna ocjena jer je sve bilo dobro, ali misli da su neke nijanse mogle biti i bolje. Sarah joj je također dala 8 jer joj nije odgovaralo tijesto s makom, što ona nikada ne bi poslužila za desert, a Jolanka je dala ocjenu 7 jer je večera bila srednja, no ambijent odličan i domaćica vedra.
Tako je Sanja zaradila 31 bod, što su dobri bodovi za prvu večeru
u tjednu.
Što će večeras pripremiti mlada Sarah i hoće li i ona
imati tradicionalni jelovnik ili će napraviti nešto potpuno
drugačije, pogledajte u utorak u 21 sat na RTL-u!
Izdvojeno
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
Reci što misliš!