Kultura / Kazaliste

Putujuće kazalište razveselilo mališane na odjelu pedijatrije

Putujuće kazalište razveselilo mališane na odjelu pedijatrije

Jučer je u KBC Osijek na odjelu za pedijatriju dana Kazališna družina "Putujuće kazalište" iz Osijeka povodom uskršnjih blagdana darivala je djecu predstavom "Koza i vuk".

Predstava govori o prijateljstvu, interaktivnog je karaktera te potiče dječju maštu i kreativnost. Cilj današnjeg posjeta mališanima na pedijatriji je ostvaren. Podijeljena je radost igranja s djecom, te je izmamljen osmjeh na njihova lica.

 

Sadržaj predstave:
Predstava "Koza i vuk" je priča o prijateljstvu, nastala kao nastavak djeci poznate bajke o vuku i sedam kozlića. To je lutkarska predstava za tri glumca. Namijenjena je djeci od 3-10 godina. Interaktivnog karaktera, poučna i bogata glazbenim brojevima. Radnja se događa u kozjoj kući. Koza je već ostarjela, a kozlići su postali koze i jarci. Svi do jednoga su otišli u bijeli svijet, trbuhom za kruhom. Tako je koza ostala sama. A vuk... i on je ostario, ostao bez zuba i rep mu se ofucao. Svakoga dana bi dolazio u posjet kozi, zatim bi uz čaj grickali tablete protiv starosti i sa sjetom se prisjećali prošlih vremena. Njihovo svakodnevno druženje promijenio je slučajni dolazak maloga zeke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O kazalištu:
Kazališna družina "Putujuće kazalište" iz Osijeka djeluje od 1999-e godine kada je registrirana pri Ministarstvu kulture kao umjetnička organizacija i upisana je u očevidniku kazališta. Naša misija je donijeti kazalište djeci i izmamiti njihove osmjehe. Budući da smo putujuće kazalište tijekom četrnaest godina gostovali smo u vrtićima, osnovnim školama i domovima kulture diljem cijele Hrvatske. Na scenu smo postavili osam repertoarnih postava za djecu od 3 - 10 godina.

putujuce kazaliste 02

putujuce kazaliste 03

putujuce kazaliste 01

putujuce kazaliste 04

putujuce kazaliste 05

putujuce kazaliste 08

putujuce kazaliste 09

putujuce kazaliste 10

putujuce kazaliste 11


Izdvojeno

Reci što misliš!