Događanja / Ostala

13. ožujka

Red Bull Doodle Art radionica dolazi u Osijek, a kreativcima pomaže Rebus

Red Bull Doodle Art radionica dolazi u Osijek, a kreativcima pomaže Rebus
PR

Nakon što su svojim crtežima već oduševili u Zagrebu, hrvatski kreativci doći će na svoje i u Osijeku, 13. ožujka, gdje se održava nova radionica u sklopu Red Bull Doodle Art natjecanja

Red Bull Doodle Art projekt je namijenjen svima onima kojima ne treba više od papira i olovke kako bi izrazili svoju kreativnost. Kroz nekoliko radionica uz pomoć mentora u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, Hrvatska će dobiti najbolje kandidate koji mogu kroz vrh penkala prenijeti ideju na papir.

Dvadeset najboljih radova bit će izloženo na završnom događaju u Zagrebu, gdje će suci odlučiti koga mašta vodi u Amsterdam na svjetsko finale. Suci će radove ocjenjivati prema kriterijima: kreativnost, talent i prikaz ljubavi prema životu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što su svojim crtežima već oduševili u Zagrebu, hrvatski kreativci doći će na svoje i u Osijeku, 13. ožujka, gdje se održava nova radionica u sklopu Red Bull Doodle Art natjecanja.

Za sve one kojima je potrebna samo olovka ili kemijska da naprave umjetničko djelo, Red Bull Doodle Art savršena je prilika da se pokažu. Tako će biti i ove godine, kad se diljem svijeta deseci tisuća kreativaca svojim crtežima bore za mjesto u velikom finalu u Amsterdamu, gdje će pobjednik steći umjetničku slavu, a postati i tvorac prvog Red Bullovog NFT-a.

Hrvatska će također imati svoje jake adute u finalu u svibnju u Nizozemskoj, a majstori škrabanja ovih dana u punom su pogonu u našoj zemlji, u potrazi za idealnim crtežom koji će ih lansirati među svjetsku elitu.

Iza nas odlične su radionice u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra i u knjižari Rockmark, gdje je poznati grafiter Chez 186 pomagao kreativcima da usavrše svoja djela. A sada kreativni val dolazi u Osijek, grad koji je poznat po brojnim talentiranim umjetnicima, uvijek spremnima crtežom impresionirati svoju okolinu.

Zato možemo očekivati sjajne radove 13. ožujka u 14 sati na radionici u Campus Caffeu, na kojoj će glavnu riječ voditi Rebus, poznati osječki grafiter čiji se umjetnički izričaj može lako prepoznati u različitim dijelovima grada.

Rebus će otkriti okupljenim majstorima crtanja kako svojem djelu udahnuti život, kao i kako postići dosljednost na papiru od prve do posljednje linije.

Osijek će tako na jedan dan postati središte škrabanja i umjetnosti olovkom na papiru u našoj zemlji, a neki od kreiranih radova sigurno će se kandidirati za mjesto među dvadeset najboljih hrvatskih radova, izloženih na završnom događaju u Zagrebu.


Izdvojeno

Reci što misliš!