Događanja / Istaknuta

18. travnja

Teen zbor Polifonije poziva na donatorski koncert za put u Belgiju

Teen zbor Polifonije poziva na donatorski koncert za put u Belgiju
PR

TEEN ZBOR Instituta za zborsku glazbu Polifonija kao predstavnik Hrvatske na međunarodnom zborskom festivalu European Music Festival for Young People u Neerpeltu, Belgija

Članovi Teen zbora s dirigenticom Anjom Papa Peranović i uz klavirsku pratnju Mihaela Ferčeca pripremili su koncert koji će se održati u četvrtak (18. travnja) s početkom u 19.30 u dvorani Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku. Teen zbor jedan je od zborova Instituta za zborsku glazbu Polifonija i okuplja oko trideset djevojčica i jednog dječaka u dobi od 10 do 14 godina.

Svojim ih dolaskom na koncert i kupnjom ulaznice po cijeni od sedam eura možete podržati u njihovoj najnovijoj zborskoj avanturi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, TEEN ZBOR Instituta za zborsku glazbu Polifonija ove godine, u travnju, kao jedini predstavnik Hrvatske, sudjeluje na važnom međunarodnom zborskom festivalu European Music Festival for Young People u Neerpeltu, Belgija. Riječ je o festivalu koji ove godine 72. put zaredom okuplja više od 90 zborova i zborske pjevače u dobi do 28 godina iz Europe i svijeta, a među kojima će Teen zbor predstavljati i promicati hrvatsku umjetnost i kulturu. Značenje ovog prestižnog Festivala očituje se u njegovoj dugogodišnjoj tradiciji te velikom broju zborskih pjevača koji pristižu iz cijelog svijeta, iz Austrije, Belgije, Konga, Češke republike, Ekvadora, Estonije, Francuske, Njemačke, Italije, Litve, Poljske, Portugala, Španjolske, Švicarske, Slovenije, Nizozemske i dr. 

Za natjecanje je karakteristična predselekcija zborova na temelju audio i video snimaka te su samo odabrani zborovi pozvani na natjecanje. Članovi Teen zbora predvođeni dirigenticom Anjom Papa Peranović i uz klavirsku pratnju Mihaela Ferčeca, u natjecateljskom dijelu Festivala izvoditi će prvenstveno djela hrvatskih skladatelja te tako snažno doprinijeti promociji i prepoznatljivosti zborske snage grada Osijeka i Republike Hrvatske u Europi. Nastupanje na ovom međunarodnom Festivalu, u velikoj i ozbiljnoj konkurenciji, prilika je za mlade pjevače Teen zbora da prvi put u svjetskom zborskom okruženju predstave hrvatsku umjetnost i kulturu.

Kao posebni gosti na večerašnjem koncertu Teen zbora nastupit će Vokalni ansambl Brevis predvođen dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića.


Izdvojeno

Reci što misliš!