Vijesti / Regija

stari mikanovci

Pijan pao s električnog romobila i ozlijedio se

Pijan pao s električnog romobila i ozlijedio se
Igor Soban/PIXSELL

Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio je kontrolu nad romobilom i pao na rubni dio ceste

U subotu, 29. lipnja oko 22 sata u Starim Mikanovcima, dogodila se nesreća u kojoj je ozlijeđen vozač električnog romobila.

Naime, kako izvještava vukovarsko-srijemska policija 45-godišnji vozač električnog romobila pod utjecajem alkohola od 1,2 g/kg, kretao se kolnikom, iako je bio dužan kretati se nogostupom te pritom nije koristio reflektirajući prsluk ili odjeću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio je kontrolu nad romobilom i pao na rubni dio ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen, piše u izvješću.

"U cilju otklanjanja opasnosti i smanjenja broja prometnih nesreća ove skupine sudionika u prometu, skrećemo pozornost da su dužni kretati se površinama namijenim za kretanje pješaka, a ako je prisutan veći broj pješaka, sići sa vozila i gurati ga, kao i preko obilježenog pješačkog prijelaza, te uvijek i bez iznimke nositi zaštitnu kacigu za glavu. Ni vozači osobnih prijevoznih sredstava ne smiju upravljati pod utjecajem alkohola ni koristiti mobitel za vrijeme upravljanja, kao niti slušalice u oba uha, a u uvjetima smanjene vidljivosti moraju nositi reflektirajući prsluk. Dobna granica za upravljanje osobnim prijevoznim sredstvom je 14 godina", upozorava policija.


Izdvojeno

Reci što misliš!