Vijesti / Regija

Damir Dekanić

Bivši vukovarsko-srijemski župan traži novi posao, predao zahtjev u Hrvatske šume

Bivši vukovarsko-srijemski župan traži novi posao, predao zahtjev u Hrvatske šume
Dubravka Petrić/PIXSELL

Dekanić je tamo bio voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci. Sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, Dekanić ima pravo vratiti se na radno mjesto, bez da se provede natječaj

Donedavni vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio je zahtjev za povratak na posao u Hrvatskim šumama gdje je radio prije nego li je postao župan, piše 24sata.

Dekanić je tamo bio voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci. Sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, Dekanić ima pravo vratiti se na radno mjesto, bez da se provede natječaj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatske šume sada razmatraju njegov zahtjev. Rok za donošenje odluke je 45 dana.

Podsjetimo, Damir Dekanić izjavio je u četvrtak 20. lipnja na konferenciji za novinare da je podnio neopozivu ostavku na mjesto župana nakon prometne nesreće koju je izazvao u alkoholiziranom stanju.

"Mišljenja sam da je nesreću uzrokovao automobil koji se ubacivao u kolonu, a u koji sam udario. Zbog ogromnih pritisaka na institucije i moju obitelj smatram moralnim činom podnijeti ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije", rekao je u kratkoj izjavi Dekanić.


Izdvojeno

Reci što misliš!