Vijesti / Regija

FEŠTA ZAVRŠILA TRAGIČNO

Ubijeni Ukrajinac slavio je rođendan: Policija još istražuje što se dogodilo u centru Slavonskog Broda

Ubijeni Ukrajinac slavio je rođendan: Policija još istražuje što se dogodilo u centru Slavonskog Broda
Ivica Galović/PIXSELL

Potvrđena je sumnja da je kazneno djelo počinio 22-godišnjaki ukrajinski državljanin, dok se tri osobe ne dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu, poručili su iz policije

U Slavonskom Brodu prekjučer je ubijen 47-godišnji Ukrajinac. Zbog toga je isti dan privedena jedna osoba, u međuvremenu još tri. Svi su ukrajinski državljani.

Sve se odvijalo u stanu, susjedi i radnici iz obližnjih objekata su shvatili da se nešto događa tek kada su vidjeli policiju i hitnu. Riječ je o radnicima koji su tek nedavno stigli u Hrvatsku. Stigli su početkom godine, nakon rata bili su i u Poljskoj. Rade u Đuri Đakoviću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije. Događaj je potresao ukrajinsku zajednicu u Hrvatskoj.

"Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno da se slavio rođendan od toga pokojnika tako da što se dalje dešavalo ne znam", rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji. Fešta je završila tragično.

Gradonačelnik poručuje kako je Slavonski Brod siguran grad unatoč ubojstvu u centru grada usred dana. Policija istražuje što se točno dogodilo u ova četiri zida i način na koji je 47-godišnjak ubijen, a županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela.

Danas se oglasila i PU brodsko-posavska:

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela Ubojstva. Naime, potvrđena je sumnja da je kazneno djelo počinio 22-godišnjaki ukrajinski državljanin, dok se tri osobe (strani državljani) ne dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu.

Policijski službenici su 22-godišnjaka (sinoć u 21 sati) uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. " 

Više u video prilogu RTL-a:


Izdvojeno

Reci što misliš!