Vijesti / Regija

otežan život mještana

Gužve u slavonskim selima prema graničnom prijelazu Tovarnik. Rješenje Sremska transvezala?

Gužve u slavonskim selima prema graničnom prijelazu Tovarnik. Rješenje Sremska transvezala?
RTL

Mještani slavonskih naselja kroz koje kamioni prolaze strahuju za svoju sigurnost, a ugrozu najbolje pokazuje nedavno ulijetanje kamiona u spavaću sobu obiteljske kuće

Čak 300 tisuća teretnih vozila na godinu ili oko 800 na dan prođe državnom cestom prema graničnom prijelazu Tovarnik. Mještani slavonskih naselja kroz koje kamioni prolaze strahuju za svoju sigurnost, a ugrozu najbolje pokazuje nedavno ulijetanje kamiona u spavaću sobu obiteljske kuće.

Carina Srbije Uvodi i novi sustav, a kolona teretnih vozila često se proteže i desetak kilometara od graničnog prijelaza, piše Danas.hr.

"Nezgodno je. Ljudi koji žive uz cestu. Ne samo Tovarnik nego sva ova naselja do Vinkovaca su pod pritiskom", rekao je Anđelko Dobročinac (HDZ) načelnik opčine Tovarnik.

policija upozorava vozače na oprez Kamioni stvaraju kilometarske kolone u smjeru graničnih prijelaza Bajakovo i Tovarnik, a iza njih ostaje hrpa smeća

Objasnio je da su ograničeni u nekim svojim normalnim aktivnostima. Treba 20 minuta da dođete do susjedne općine, ima dva rješenja. Jedno je Sremska transverzala. Ona je već sagrađena u jednom segmentu, čeka se gradnja ostatka.

Više u video prilogu:


Izdvojeno

Reci što misliš!