Vijesti / Regija

policija upozorava vozače na oprez

Kamioni stvaraju kilometarske kolone u smjeru graničnih prijelaza Bajakovo i Tovarnik, a iza njih ostaje hrpa smeća

Kamioni stvaraju kilometarske kolone u smjeru graničnih prijelaza Bajakovo i Tovarnik, a iza njih ostaje hrpa smeća
Čitatelj/PU vukovarsko-srijemska

Jutros u 7 sati kolona na autocesti A-3 u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo bila je 10 km, dok je na državnoj cesti DC-46 u smjeru graničnog prijelaza Tovarnik kolona teretnih vozila duga 7,5 km

"Pozivamo sve sudionike u prometu na cestovnim dionicama prema graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik na strpljenje i dodatan oprez te poštivanje uputa policijskih službenika", poručuju iz Policijke uprave vukovarsko-srijemske.

Od vikenda pa do danas povećalo se vrijeme čekanja teretnih automobila na izlasku iz Hrvatske u Srbiju na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od vikenda pa do danas povećalo se vrijeme čekanja teretnih automobila na izlasku iz Hrvatske u Srbiju na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo. Jutros u 7 sati kolona na autocesti A-3 u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo bila je 10 km, dok je na državnoj cesti DC-46 u smjeru graničnog prijelaza Tovarnik kolona teretnih vozila duga 7,5 km.

Kako je začelje potonje kolone u smjeru graničnog prijelaza Tovarnik između naselja Orolik i Banovci, policijski službenici upravljaju prometom i zaustavljaju teretne automobile izvan naselja kako bi osigurali što bolju protočnost i sigurnost svih sudionika u prometu.

Policija poziva sve sudionike u prometu na spomenutim dionicama na strpljenje i dodatan oprez te poštivanje uputa policijskih službenika.

Smeće uz cestu

U kanalima uz cestu Ilača-Tovarnik ostaje hrpa smeća koju prizvode vozači kamiona.

"Vozači kamiona uporno bacaju strašnu količinu smeća, a policija ih ne kažnjava. Radnici ne mogu stići očistiti koliko se baca smeća", kaže nam čitatelj koji nam je poslao i video:

Kako saznajemo, do gužvi je došlo zbog uvođenja novog NCTS5 sustava u Carinu Srbije. Isti je uveden u Carinu Hrvatske prošle godine, a sve zemlje članicu EU i potpisnice Carinskog sporazuma moraju uvesti isti do kraja siječnja 2025. Sustav NCTS5 je uveden i u Carinu Srbije, ali se srpske špedicije nisu prilagodile i ne mogu izvadavati carinske deklaracije zbog čega nastaju kilometarske gužve.


Izdvojeno

Reci što misliš!