Vijesti / Regija

MORALNO UPITNO

Ministar Banožić u Vinkovcima gradi kuću uz pomoć APN kredita

Ministar Banožić u Vinkovcima gradi kuću uz pomoć APN kredita
RTL

Ministra građani plaćaju 2740 eura neto mjesečno, a suprugu koja radi u Županiji vukovarsko-srijemskoj 1081 euro neto mjesečno

Porezni bi obveznici ministru obrane Mariju Banožiću trebali financirati kredit jer je dobio APN. Gradi kuću u Vinkovcima, a gradnja stoji 207.000 eura.

Premijer Andrej Plenković je rekao da će on sam objasniti svoju prijavu za sufinanciranje, a oporba tvrdi da je ovakvo ponašanje od strane ministra neprimjereno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministra građani plaćaju 2740 eura neto mjesečno, što je višestruki hrvatski prosjek. Supruga mu prima 1081 euro neto mjesečno, također na račun poreznih obveznika (radi u Županiji vukovarsko-srijemskoj), što je isto više od prosjeka. Banožići za sebe i djecu u vlasništvu imaju stan od 91.97 kvadrata u Vinkovcima, dakle stambeno su zbrinuti. Uz to je vlasnik građevinskog zemljišta u Vinkovcima površine 726 m2 i procijenjene vrijednosti 45.000 eura. Tu i gradi kuću za koju traži kredit. Sa suprugom dijeli štednju od 18.000 eura, a vlasnik je i dva automobila ukupne vrijednosti 26.000 eura.

Zakonski se može zatražiti APN i kada netko posjeduje nekretninu. Sve što ta osoba treba učiniti je ovjeriti izjavu kod javnog bilježnika da će staru nekretninu prodati u roku od dvije godine od dobivanja subvencije preko APN-a, pa vjerojatno to planira i Banožić.

Što o tome kažu susjedi i mještani ministra obrane te hoće li on odustati od sufinanciranja saznala je RTL-ova reporterka Andrijana Čičak Božić:


Izdvojeno

Reci što misliš!