Vijesti / Regija

užas

Muškarac u Osijeku živio s 20-ak pasa i drugim životinjima, policija ga na silu odvela, a kad su ušli u kuću dočekao ih prizor iz noćne more

Muškarac u Osijeku živio s 20-ak pasa i drugim životinjima, policija ga na silu odvela, a kad su ušli u kuću dočekao ih prizor iz noćne more
Azil Osijek-volonteri/Faebook

U kući je pronađeno i sedam mrtvih pasa

Volonteri osječkog Azila podjelili su jučer na svojim Facebook stranicama jednu priču koja može iću u kategoriju "noćne more". Vezana je za muškarca koji je ima 20-ak pasa, koji nisu ni kastrirani, ni cijepljeni ni čipirani. Dobili su poziv da dođu po pse jer je čovjek preminuo.

Već su prije, u u suradnji s veterinarskom inspekcijom, pokušavali dogovoriti cijepljenje pasa protiv bjesnoće i čipiranje, ali nisu uspjeli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije se tada dalo ništa napraviti. Kako to obično biva u ovoj zemlji, što si glasniji i bezobrazniji, to ti se svi samo sklanjaju s puta jer tko bi se s ludima u kolo hvatao, pa naposljetku uvijek u tim kolima završimo mi", kažu.

A kad su neki dan došli u kući po pse već su ih dočekali policija, hitna i pravi kaos.

"Pasa posvuda. Lik nije mrtav, živ je, izađe van gol golcat da ga svi dobro vidimo da je živ i da nam svima kaže da odje*** i da se više ne vraćamo. Noga mu otečena, jedva stoji, izgleda kao da neće sutra dočekati. Ispred mu bivša žena koja nam svima govori da on unutra ima i bombu, zna ona. Hitnoj ne pada na pamet da ulazi unutra, tko će s luđakom da se bori. Sin koji također stoji vani potpisuje da on preuzima odgovornost za starog i hitna ode. Policija i vatrogasci su tamo pol dana danas", pišu volonteri.

Nakon što je policija drugi dan odvela čovjeka iz kuće, volonteri i veterinarska inspekciaj ušli su u kući i ostali škoirani zatečenim prizorom - zatekli su sedam mrtivh pasa.

"7 mrtvih pasa, mrtvih u toj sobi u kojoj je spavao, mrtvih po podu oko njegovog kreveta. Našle smo psa kojeg smo jučer vidjele kroz kapiju. Danas je i on mrtav. Eto džaba sad njima šta bi bilo da je bilo. Džaba i nama, džaba svima."

Osam pasa je preživjelo, koliko su uspjeli prebroajti, i svi su jako nesocijalizirani.

"Možda ih ima i više.  Hodaju po krovovima, bježe od nas ko vrag od tamjana... Mi ćemo morat čudo učinit u Azilu da ih smjestimo. Ok, smislit ćemo ga, makar ih kuć vodila, ne znam šta bih vam više u ovom trenutku rekla. "

U kući su bila i 4 zeca, 5 gusaka, grlice i golubice koje su pupštene iz kaveza, a za zeke i guske se traži smještaj. Kao i za pse.
 

 
 

Izdvojeno

Reci što misliš!